Melounový salát s řeckým sýrem feta a okurkou je osvěžující letní pochoutka, kterou budete mít připravenou během chvilky a zvládne ji úplně každý. V tomhle salátu nechybí sladko-kyselá zálivka. Perfektně se hodí jako lehká večeře do horkých letních dnů. Pojďte si ho připravit s námi!
Víte, že meloun patří mezi zeleninu? Takže když z něj uděláte salát, nebude to vůbec nic divného, protože vlastně budete dělat zeleninový salát. A bude vážně osvěžující. Saláty z vodních melounů miluje i vévodkyně Kate. Jsou základem jejího letního jídelníčku a nejčastěji si je připravuje se sýrem feta, s okurkou, s avokádem a s červenou cibulkou.
Možná se vám zdá zvláštní kombinovat meloun s feta sýrem, ale chuťově k sobě tyto 2 ingredience skvěle ladí. A když do salátu ještě přidáte černé olivy a salátovou okurku, vytvoříte barevnou kombinaci, která je hotovým ztělesněním léta. Sýr feta můžete v salátu klidně nahradit balkánským sýrem, oba chutnají podobně. A když už jsme zabrousili k úpravám melounového salátu, vylepšit ho můžete i přidáním slunečnicových semínek, piniových oříšků a kešu.
Melounové gazpacho s feferonkou a fetou se servíruje jako studená polévka. Tento pokrm pocházející ze Španělska je ideální především v horkých letních dnech a skvěle se doplňuje s opečenými plátky francouzské bagety.
Z melounu uděláte kromě salátu i řadu dalších letních dobrot. Třeba melounové gazpacho, pikantní studenou polévku s feferonkou a sýrem feta. Z melounu uděláte i osvěžující sorbet bez použití smetany. A nesmíme zapomenout ani na melounové jednohubky – na kostičky melounu stačí dát šunku, kousek balkánského sýra, vše propíchnout párátkem, poté zakápnout balsamicem a osvěžující pohoštění je hotové.
Zálivka
Zdroj: Kupi