Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.
Květákovou polévku zvládne připravit každý začínající kuchař. Stačí rozebrat květák na růžičky, hodit ho do hrnce s ostatními ingrediencemi a na závěr jen vše rozmixovat tyčovým mixerem. Krémovou polévku můžete ještě vylepšit opečenými krutony. Získáte tak vydatné jídlo a nebude potřeba ani druhý chod.
Jaké koření je na dochucení květákové polévky nejlepší? Doporučujeme muškátový oříšek, bobkový list i drcený kmín. Jestli rádi experimentujete s chutěmi, přidejte špetku kurkumy, koriandru nebo skořice. Jako třešničku na dortu můžete do polévky přidat ještě nastrouhaný parmazán nebo čedar.
Pokud máte doma drahou polovičku, která potřebuje mít ve všem kousek masa, opražte mu ke květákové polévce špek nebo slaninu. Bude se olizovat až za ušima.
Obalované růžičky květáku zná každý, v tomto je vhodný pouze ten kus, který má své růžičky pevně u sebe videoreceptu vám nicméně prozradíme, jak si připravit klasický řízek – ovšem bez masa. Až ho však budete také zkoušet, držte se hesla „dvakrát měř a jednou řež“. Jinak by se vám totiž mohlo stát, že vás celý květák vyjde sotva na jednu porci.
Zdroj: Kupi