Domácí jahodové nanuky jsou skvělým nápadem na letní osvěžení. Pokud máte doma zásobu ovoce, kterou nestíháte rychle zpracovat, budou ideálním řešením tohoto „problému“. Příprava domácích nanuků může být také zábavnou aktivitou pro vaše děti. Navíc díky zdravým surovinám nemusíte mít obavy, když pod dětskýma rukama zmizí příliš rychle.
Domácí zmrzlina je super způsob, jak spotřebovat sezónní ovoce, pokud stále dokola nechcete péct ovocné moučníky. Příprava domácích nanuků je jednoduchá a stačí vám na ně jen pár ingrediencí. Ty navíc můžete libovolně obměňovat a pokaždé si tak připravit zmrzlinu s trochu jinou chutí.
Při výrobě domácích nanuků se hravě obejdete i bez zmrzlinovače. Nejrychlejším způsobem je rozmixovat ovoce s mlékem. Než nalijete směs do formiček, doporučujeme ji několikrát důkladně promíchat. Tím minimalizujete vznik ledových krystalků, které umí pokazit vzhled i chuť zmrzliny.
Čím můžete domácí nanuky vylepšit? Místo mléka použijte smetanu ke šlehání. Vylepšíte je také přidáním jogurtu, tvarohu nebo kondenzovaného mléka. Na doslazení použijte nejlépe med, případně vanilkový cukr nebo domácí sirup. Na výrobu zmrzliny můžete použít jakékoliv sezónní ovoce, takže pokud vám už došly jahody, udělejte ji třeba z malin.
Zdroj: Kupi