Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Sledujete Bridgertonovy? Uvařte si čaj jako ze seriálu, je k dostání v obchodech

lev radin / Shutterstock.com

Seriál Bridgertonovi se stal fenoménem, který si získal srdce diváků po celém světě. Okouzlující příběh plný romance a nádherných kostýmů přenesl mnoho lidí do doby, kdy byly čajové dýchánky nedílnou součástí života. Pokud jste fanouškem tohoto seriálu, máme pro vás skvělý tip: Můžete si koupit čaj, který vznikl ve spolupráci se seriálem. Kromě toho třeba také svíčku, krém nebo oblečení.

Přečtěte si také

Má se syrové maso před vařením omývat vodou?

Jak na čajové dýchánky jako v seriálu Bridgertonovi?

Čajové dýchánky jsou v seriálu Bridgertonovi více než jen příležitostí k pití čaje. Jsou to společenské události, kde se setkávají všechny postavy, řeší se vztahy a rozebírají se nejnovější klepy. Při sledování seriálu se nelze ubránit pocitu, že by bylo příjemné se alespoň na chvíli přenést do této doby a vychutnat si šálek čaje v luxusním porcelánu.

Přitom vám v tom nic nebrání, můžete si koupit kvalitní čaj – jelikož se seriál odehrává v prostředí Anglie, nejlepší budou anglické čaje jako Earl Grey nebo English Breakfast. Poté si dejte záležet na přípravě. Důležité je dodržovat ideální teplotu vody, tedy kolem 95 °C, a také dobu louhování – přibližně tři až pět minut. Pro pravý anglický pocit z pití čaje nezapomeňte na mléko a cukr a stylové servírování, třeba v porcelánovém nádobí spolu s minidezerty či sendviči.

Kde koupit ten pravý čaj?

Webová stránka The Republic of Tea se spojila s Netflixem a přišla s výběrem tematických čajů. V nabídce mají třeba set na přípravu kvetoucího čaje nebo na přípravu koktejlů a nejrůznější dárkové kolekce. Koupit si můžete i několik různých medů, kterými se dají čaje ochutit, nebo i marmelády, jež využijete na pečivo. Největším tahákem budou nejspíš plechovky sáčkových čajů, na nichž jsou vyobrazeny některé postavy ze seriálu, za 14,50 amerického dolaru. Mezi nimi najdete třeba:

  • Colin & Penelope – čaj s příchutí zázvoru, broskve a vanilky
  • Bridgerton Brothers – čaj Earl Grey
  • Francesca – čaj s příchutí heřmánku a růže
  • Eloise – černý čaj s citronem a mátou
  • Anthony & Kate – chai
  • Newton – čaj s příchutí zázvorových sušenek
Vera Prokhorova / Shutterstock.com

Co dalšího si mohou milovníci Bridgertonových koupit?

Tento seriál je sice typický svými čajovými dýchánky, ale jeho fanoušci si mohou koupit mnohem více než jen čaje. Po obrovském úspěchu prvních dvou řad seriálu se u příležitosti vydání třetí série mnoho firem s Bridgertonovými spojilo a přineslo nabídku merchandise.

Oficiální merch Netflixu

Na e-shopu Netflixu si můžete koupit mnoho produktů přímo stvořených pro fanoušky seriálu. V nabídce najdete zejména oblečení, jako mikiny a trička, ale také stylový set čaje a konvičky na jeho přípravu. Koupit si můžete i sešit nebo plyšového psa corgi.

Švédský mandlový dort
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Náročný

Švédský mandlový dort

Pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky obchodního domu IKEA, určitě jste už ochutnali jejich švédský mandlový dort. Chutná výborně, je bez lepku a jak ho jednou ochutnáte, budete chtít znovu. Vyzkoušeli jsme ho připravit a je to snadné. Naučíme to i vás.

Švédský mandlový dort
Ořechový dort s mascarpone
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Střední

Ořechový dort s mascarpone

Ořechový dort s mascarpone a kávovou polevou má úžasně lahodnou chuť a bude se vám doslova rozplývat na jazyku. Příprava není nijak zvlášť náročná, zvládnou ji jistě i začínající kuchaři.

Ořechový dort s mascarpone
Sacher dort
Čas přípravy: 2 hod Obtížnost: Náročný

Sacher dort

Sacher neboli Sacherův dort patří k legendám rakousko-uherského cukrářství. Tento čokoládový dort s meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou vymyslel mladý kuchařský učeň Franz Sacher na žádost knížete Metternicha. Připravte si Sacher doma podle našeho receptu, je to snadnější, než byste čekali.

Sacher dort

Biscuiteers

Sušenková firma Biscuiteers se spojila s Netflixem a představila sušenky, které by se skvěle vyjímaly na některém z dýchánků ze světa Bridgertonových. Sušenky jsou ve tvaru různých postav a také rekvizit ze seriálu – například zrcadlo, kočár, paruka. Koupit se dají v líbivých setech.

KIKO Milano

Jsou mezi vámi milovníci Bridgertonových a kosmetiky zároveň? To vás jistě potěší nabídka kosmetické značky KIKO Milano. Koupit si můžete paletku stínů, balzám na rty, duo tvářenky a rozjasňovače, lesk na rty či rtěnku.

Zalando

Pokud rádi nosíte oblečení s motivy vašeho oblíbeného zpěváka nebo filmu, určitě se vám zalíbí i nabídka triček a mikin na e-shopu Zalando. Kolekce se zaměřila především na lady Whistledown.

Bath & Body Works / Notino

Pro správnou atmosféru jsou mimo čaje a hezkého oblečení potřeba i svíčky, kterých není nikdy dost. S velkou dekorativní vonnou svíčkou s motivem Bridgertonových přišla americká firma Bath & Body Works a koupit ji můžete na Notinu. Má tři knoty a dřevitou vůni a hlavní složky její vůně jsou ambra, dub a orchidej.

Lush

I kosmetická značka Lush představila celou kolekci ve spolupráci s Bridgertonovými. Okouzlující kolekce zahrnuje koktejl na mytí těla, tělový balzám, tělový krém, koupelové bomby a parfém.

Zdroj: Republic of Tea, Netflix, Biscuiteers, KIKO Milano, Zalando, Notino, Lush