Opékání špekáčků patří mezi oblíbené letní aktivity. Výborně ale chutnají i na černém pivu, které jim dodává nezaměnitelnou chuť. Je to super způsob, jak si můžete pochutnávat na špekáčcích celý rok. Udělejte si je podle našeho osvědčeného receptu. Výborně chutnají s krajícem čerstvého chleba, který si můžete namáčet do výpeku. Pojďte si je s námi uvařit!
Historie špekáčků sahá až do první republiky. Nejdříve se v českých uzenářstvích prodávaly uzenky, které měly trochu odlišnou skladbu surovin než špekáčky. Poprvé se objevily v roce 1891 na Jubilejní zemské výstavě v Praze.
Češi se ale s uzenkou nespokojili a chtěli mít něco speciálního. Tak vznikl špekáček, chcete-li buřt. Jak vypadaly prvorepublikové špekáčky? Uzenáři je vyráběli z kvalitního hovězího zadního masa, z nejlepšího vepřového masa a nechyběl ani jemně nakrájený špek, který je ve špekáčcích nenahraditelný. Kořenily se česnekem, pepřem a trochou muškátového oříšku.
V české kuchyni jsou špekáčky velmi populární. V létě je nejraději opékáme nad ohněm, ale výborně chutnají i na černém pivu. Špekáčky na pivu můžeme označit za tradiční hospodskou specialitu, která si našla cestu i do českých domácností. Jsou jednoduché na přípravu a navíc chutnají úžasně, protože pivo jim dodá nezaměnitelnou chuť. A nejlepší je, že je můžete dělat celý rok!
Currywurst je německým národním jídlem. Klobása s kari omáčkou vznikla v poválečném Berlíně i za pomoci britských a amerických vojáků. Vynalézavostí a experimenty spatřila světlo světa kari omáčka s tajnou recepturou, kterou si její autorka Greta Heuwerová nechala dokonce patentovat. Pojďte si s námi tuto německou specialitu připravit.
Zdroj: Kupi, Náš region