Máme pro vás tip na rychlý a lehký oběd – znáte wurstsalat? Je to bavorský salát z měkkého salámu, nakládaných okurek, cibule a dresinku z vinného octa. Za 20 minut ho máte připravený, stačí jen všechny ingredience nakrájet na tenké pásky a promíchat s dresinkem. Do salátu se můžete pustit hned, ale mnohem lépe bude chutnat, když ho necháte hodinu odležet v lednici. Tak se do něj pojďme pustit.
Wurstsalat patří mezi tradiční jídla německé kuchyně, které je populární také ve Švýcarsku nebo Rakousku. Obvykle se připravuje z měkkého salámu typu Lyoner nebo z jemné řezenské klobásky. Nedílnou součástí salátu jsou také nakládané okurky, cibule a slunečnicový olej.
Zlatým hřebem salátu je dresink z bílého vinného octa, který mu dá nezaměnitelnou chuť. Pokud vinný ocet nemáte rádi, můžete jej v receptu nahradit jablečným octem.
A jaký sýr je do salátu nejlepší? Určitě doporučujeme spíše ementál, který je chuťově výraznější než gouda. Ostatně výběr kvalitních ingrediencí je pro dokonalou chuť salátu klíčový. Stejně tak nezapomeňte dát hotový salát minimálně na 1 hodinu vychladit do lednice. Chutě všech složek se hezky propojí.
Tento recept na zeleninový salát s trhaným masem a vejcem je lehký, rychlý a neuvěřitelně dobrý. Křupavé lístky salátů a mix zeleniny v kombinaci s trhaným kuřecím masem, vajíčkem a avokádem vykouzlí dohromady naprosto dokonalý výsledek. A pokud zrovna nemáte chuť na kuřecí maso, vyzkoušejte místo něj tuňáka.
Waldorfský salát s kuřecím prsem skvěle poslouží jako svěží lehký oběd i večeře. Kombinace na kousky nakrájeného řapíkatého celeru, vlašských ořechů, jablek a majonézy společně s grilovaným kuřecím masem vás zaručeně dostane. Originální recept má prý na svědomí restauratér Oscar Tschirky, který salát poprvé podával v roce 1893 v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Vychutnejte si toto jídlo společně s námi.
Dresink
Zdroj: Kupi, Taste Atlas