Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Známý prodejce kuchyní v Česku u sousedů neuspěl. Zavírá všechny své obchody

Joseph Hendrickson / Shutterstock.com

Firma Oresi, vyrábějící kuchyně na míru, je v České republice velmi oblíbená, na Slovensku se jí ale příliš nedaří. Společnost nedávno oznámila, že ze slovenského trhu nadobro odchází, o své objednávky se ale zákazníci bát nemusí.

Přečtěte si také

6 největších módních faux pas: Na co si dát pozor, abyste byla za dámu?

Oresi na Slovensku končí, zákazníci o objednávky nepřijdou

Společnost Oresi funguje již od roku 1888 a je dlouhodobě velmi úspěšná. Poslední dobou se ale firmě nedařilo na slovenském trhu, proto se tam rozhodla své působení ukončit. Objednat si novou kuchyň už není možné, protože slovenské webové stránky Oresi již nefungují. Také se brzy zavřou všechny čtyři fungující kamenné prodejny.

Oresi je odborník na kuchyně, kvalita a spolehlivost je u nich údajně na prvním místě, ale přesto se jim na slovenském trhu nepodařilo udržet. Tam působili od roku 2009 a vybudovali si 11 poboček. Postupně jejich zisky klesaly a firma má mít i závazky vůči slovenské Sociální pojišťovně, uvádí portál TV noviny. To se ale netýká Oresi na českém trhu, kterému se podle slov jednatele daří velmi dobře.

Společnost zároveň ubezpečila své zákazníky, kteří měli u Oresi objednanou kuchyň, že o ni nepřijdou. „Velmi nás tato situace mrzí a plně chápeme těžkosti, kterým mohou čelit naši zákazníci, hlavně ti, kteří už zaplatili zálohu na kupní cenu. Tyto zákazníky chceme ujistit, že o svoje kuchyně nepřišli. Společnost SITINA CZ, která je partnerem značky Oresi, přislíbila maximální podporu při dodávkách zboží našim zákazníkům včetně dopravy a montáže,“ uvedl na stránkách Oresi Slovakia jednatel Ladislav Jelen.

Mino Surkala / Shutterstock.com

V Česku se nic nemění, Oresi se u nás daří

Jednatel české Oresi Jan Živný pak zákazníky informoval o tom, že konec slovenského prodejce nijak neovlivní obchodní činnost Oresi v České republice, protože se jednalo pouze o odběratele produktů. Zároveň zákazníkům prozradil, že se v Česku brzy dočkáme kromě kuchyní i vestavných skříní. „Chceme také ujistit veřejnost, že Oresi s.r.o., působící v České republice, je dlouhodobě ekonomicky stabilní a silnou společností, která pravidelně vykazuje kladný hospodářský výsledek,“ psalo se ve vyjádření jednatele na stránkách Oresi.

Firma se na českém trhu v příštím roce ještě rozroste, plánuje totiž otevřít doposud největší pobočku, která se bude nacházet v pražských Holešovicích.

Zdroje: tvnoviny.sk, Oresi