Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Famózní! Připravte si osvěžující nepečený dort z jahod, šlehačky a zakysané smetany

Kupi.cz

Nepečený piškotový dort s jahodami je skvělou volbou pro letní dezert. Kombinace nadýchaných piškotů, zakysané smetany, šlehačky a čerstvých jahod vytváří dokonalou chuťovou kombinaci. Příprava je jednoduchá a nevyžaduje pečení, což oceníte především v horkých dnech. Tento dezert si zamiluje celá rodina a stane se hvězdou každé letní oslavy. Vyzkoušejte ho a nechte se unést jeho lehkou chutí!

Přečtěte si také

Poštěstil se vám plný košík čerstvých hub? Připravte si nepřekonatelnou houbovou smaženici

Jahody jsou hvězdou v každém dezertu

Sezónní ovoce přímo vybízí k přípravě pečených i nepečených dezertů. Jahody skvěle vyniknou v kombinaci se smetanou, která ladí k osvěžující chuti ovoce. Na tuto kombinaci jsme vsadili i při přípravě našeho nepečeného jahodového dortu. Osvěžující dezert připravíte za 30 minut, je naprosto jednoduchý a bez problémů ho zvládne i začínající hospodyňka.

Dezert nechte před podáváním alespoň 2 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním jej můžete ozdobit čerstvými jahodami, lístky máty nebo hoblinkami bílé čokolády.

Panna cotta s jahodami
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Panna cotta s jahodami

Panna cotta je italský dezert ze smetany, želatiny, vanilkového lusku a cukru. Tato nepečená dobrota se buď horká lije do formiček a poté přelije ovocnou polevou, případně servíruje do skleniček a ozdobí ovocným přelivem. Připravte si tuto oblíbenou italskou lahůdku doma, zaručujeme, že si na ní pochutná celá rodina.

Panna cotta s jahodami
Rychlé jahodové nanuky
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Rychlé jahodové nanuky

Domácí jahodové nanuky jsou skvělým nápadem na letní osvěžení. Pokud máte doma zásobu ovoce, kterou nestíháte rychle zpracovat, budou ideálním řešením tohoto „problému“. Příprava domácích nanuků může být také zábavnou aktivitou pro vaše děti. Navíc díky zdravým surovinám nemusíte mít obavy, když pod dětskýma rukama zmizí příliš rychle.

Rychlé jahodové nanuky

Jak využít jahody v kuchyni?

Jahody nejlépe chutnají čerstvé. Pokud se zrovna nechystáte péct dezert, můžete je využít do mléčných koktejlů nebo ovocných salátů – jahody skvěle ladí s malinami, ostružinami, banánem, borůvkami nebo s rebarborou.

Jak jahody skladovat, aby vám dlouho vydržely čerstvé? Doporučujeme je skladovat zakryté a neumyté na chladném místě. V lednici vám vydrží 2–3 dny. Pokud máte opravdu velkou úrodu jahod, můžete je zpracovat také do kompotů, marmelád, do želé, případně je usušit nebo zamrazit.

Recept na nepečený dort s jahodami

Ingredience na 8 porcí:

  • 500 g jahod
  • 240 g piškotů
  • 600 g zakysané smetany
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli

Postup:

  1. Vyšleháme smetanu ke šlehání, do které přidáme špetku soli. Do zakysané smetany přidáme cukr a pořádně ji smícháme se šlehačkou.
  2. Na dno dortové formy vyskládáme piškoty, které potřeme větší vrstvou připraveného smetanového krému (nikde nesmí zůstat mezery) a na něj naskládáme vrstvu jahod, které rozkrojíme napůl.
  3. Na jahody naskládáme znovu piškoty, poté vrstvu smetanového krému a ozdobíme jahodami.
  4. Hotový dort necháme ztuhnout v lednici (nejlépe přes noc).

Zdroj: Kupi, NZIP