Lukáš Nádvorník, podnikatel v gastronomii, přišel s revolučním nápadem, jak ozvláštnit tradiční párek v rohlíku. Jeho startup Dorohlíku nabízí čerstvě rozpečené rohlíky plněné lahodnými pokrmy jako svíčková, španělský ptáček nebo ragú z divočáka. Tento inovativní koncept rychlého občerstvení si už získal přízeň zákazníků v Praze a nově expanduje i na benzinky OMV. Dorohlíku tak představuje svěží alternativu ke klasickým fast foodům a ukazuje, že i jídlo na cestách může být chutné a kvalitní.
Lukáš Nádvorník, unavený z nevalných jídel na čerpacích stanicích, dostal nápad, jak vylepšit obyčejný párek v rohlíku. Spolu se šéfkuchařem restaurace Monarch začali experimentovat s plněním rohlíků oblíbenými jídly jako kuře na paprice, hovězí Stroganov nebo svíčková. Cesta k dokonalému výsledku nebyla jednoduchá, ale po šesti měsících zkoušení a ladění konzistence jídla byl Dorohlíku připraven vstoupit na trh.
Aby mohl Dorohlíku nabízet čerstvé a chutné jídlo, bylo potřeba vyřešit logistiku přípravy a distribuce. Čerstvá jídla připravuje tým kuchařů pod vedením šéfkuchaře Alana Phana v zázemí na Pankráci. Hotové porce se plní do speciálních kapslí z potravinářské nerezi, šokově se zchladí a putují na pobočky. Kapsle jsou vratné a znovuplnitelné, což přispívá k udržitelnosti konceptu.
Dorohlíku expandoval z první pobočky v pražské Lazarské ulici i na čerpací stanice OMV. Testovací provoz začal v prosinci loňského roku na jedné benzince v Praze a nyní se rozšířil na další čtyři pobočky. OMV oceňuje inovativní přístup Dorohlíku a vidí v něm potenciál nabídnout zákazníkům plnohodnotné jídlo v podobě rychlého občerstvení na cestách. Prodeje Dorohlíku na benzinkách již začínají konkurovat tradičním párkům v rohlíku.
Jedním z nejoblíbenějších jídel Dorohlíku je tradiční španělský ptáček – hovězí zadní se slaninou, nakládanou okurkou a vejcem v rozpečeném rohlíku. Kromě toho se do rohlíku hodí i další pokrmy jako krevetový koktejl, vajíčka se slaninou, nutella nebo žemlovka.
Ne všechna jídla jsou ale vhodná pro dlouhodobé skladování v kapslích, například kachna se zelím nebo caprese. V létě plánuje Dorohlíku s foodtruckem objíždět české festivaly a nabízet čerstvé saláty jako pochoutkový či vlašský, které mají kratší trvanlivost.
Mezi netradiční pojetí párku v rohlíku patří i projekt pod názvem Rohlík v párku. Nabízí zcela nový produkt vyrobený originálním způsobem. Pokrm se skládá ze dvou částí, z nichž první je dutá uzenina a druhá vícezrnné pečivo. Vše je vyrobeno v České republice (Moravskoslezský kraj), z kvalitních českých surovin.
Ale tím Rohlík v párku nekončí, nabízí také nový gastronomický pojem – vepřové sushi! Nečekejte sladkokyselou rýži, ani syrovou rybu, ale tvarem a rýží to japonskou delikatesu připomíná.
Jedná se o pět variací, kdy výrobce spojuje kvalitní duté uzeniny „Barojky" s různými náplněmi ze směsi jasmínové rýže, zeleniny a koření: Kari s cibulkou, červená řepa s křenem, listový špenát s česnekem, pikantní varianta s feferonkami a „sladká tečka" s rozinkami. Každá ze směsí se smíchá s vařenou jasmínovou rýží, směsí se plní dutá uzenina a to celé se zapéká pro vzájemné propojení chutí, uvádí výrobce Rohlík v párku.
Zdroj: Dorohliku, Rohlikvparku, Kupi