Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Zastřešení pro bazény: Jaké jsou výhody a možnosti?

Marimex

Bazény jsou skvělým způsobem, jak si užít léto, ale je potřeba věnovat se také jejich údržbě. Zastřešení pro bazény představuje efektivní řešení pro ochranu bazénu před nečistotami, šetří náklady na bazénovou chemii, pomáhá udržovat teplotu vody a prodlužuje koupací sezónu. V tomto článku se podíváme na různé typy zastřešení a blíže si představíme jejich výhody.

Přečtěte si také

Xiaomi spustil v Česku oficiální e-shop. S konkurencí to bude mít těžké

Druhy zastřešení a zakrytí pro nadzemní bazény

Nadzemní bazény jsou oblíbenou volbou díky své snadné instalaci a nižším nákladům. Zastřešení a zakrytí těchto bazénů může výrazně zvýšit jejich životnost a užitnou hodnotu.

Krycí plachty

Nejjednodušším a nejdostupnějším řešením jsou bazénové krycí plachty. Jsou skladné, lehké, rychle se instalují a demontují. Poskytují ochranu před listím, hmyzem a jinými nečistotami. Nevýhodou je, že je před každým koupáním musíte z bazénu odstraňovat a nepomáhají udržovat teplotu vody.

Solární plachty

Solární plachty pomáhají proti vniknutí nečistot, zabraňují tepelným ztrátám i odpařování vody a šetří náklady na bazénovou chemii. Pokládají se přímo na vodní hladinu a před koupáním je třeba je odstranit.

Zastřešení, která se instalují na konstrukci bazénu

Zastřešení na konstrukci bazénu jsou oblíbenou volbou pro nadzemní bazény. Tato zastřešení jsou vyrobena z lehkých a odolných materiálů. Snadno se instalují na rámový bazén i bazén s ocelovou stěnou a následně se mohou jednoduše otevírat a zavírat podle potřeby. Nabízejí vynikající ochranu před nepříznivým počasím, znečištěním a také pomáhají díky skleníkovému efektu prohřívat vodu v bazénu.

Marimex

Zastřešení, která se instalují do země

Zastřešení do země se pomocí kotev zapustí do země a jednoduše tak z jakéhokoliv nadzemního bazénu udělá kompletně krytý bazén. Zastřešení zajišťuje přirozený ohřev vody, udržuje vodu v bazénu čistou a vyniká mimořádnou ochranou proti UV záření. Snadno se s ním manipuluje a lze ho zajistit zámky proti vniknutí domácích mazlíčků nebo zvídavých dětí.

Marimex

Zastřešení pro zapuštěné bazény

Zapuštěné bazény často vyžadují specifická řešení pro zastřešení, která zohledňují jejich konstrukci, tvar, hloubku zapuštění a umístění.

Jedním z nejjednodušších řešení je zastřešení Marimex Pool House Cabrio. Díky své univerzální konstrukci je totiž vhodné nejen pro nadzemní, ale i pro zapuštěné bazény. Instaluje se do země a lze ho ukotvit do měkkého povrchu i tvrdého podloží.

Veškerá manipulace je velmi jednoduchá, zastřešení se snadno otevírá i zavírá. Navíc ho lze ho využít i pro zastřešení zahradního posezení nebo třeba dětského pískoviště.

Marimex

5 výhod zastřešení a zakrytí bazénů

1. Ochrana před nečistotami

Zastřešení a plachty chrání bazén před listím, hmyzem, prachem a jinými nečistotami, což snižuje potřebu údržby a používání chemikálií.

2. Bezpečnost

Zastřešení může zvýšit bezpečnost, zejména pro rodiny s malými dětmi nebo domácími mazlíčky, protože zamezuje nechtěnému vstupu do bazénu.

3. Udržení teploty vody

Zastřešení pomáhá udržovat teplotu vody, což je výhodné zejména v chladnějších měsících. Některé druhy zastřešení mohou bazénovou vodu také ohřívat.

4. Prodloužení koupací sezóny

Díky zastřešení můžete využívat bazén i za nepříznivého počasí nebo mimo hlavní letní sezónu.

5. Snížení nákladů na údržbu

Díky ochraně před nečistotami, omezením tepelných ztrát a úbytkům vody se snižují náklady na údržbu, vytápění bazénu a bazénovou chemii.

Zastřešení pro bazény nabízí řadu výhod a může významně zlepšit uživatelský komfort. Ať už máte nadzemní nebo zapuštěný bazén, investice do kvalitního zastřešení se rozhodně vyplatí.