Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Něco pro milovníky mléčných řezů od Kinder: Připravte svým dětem domácí Kinder pingui!

irina2511 / Shutterstock.com

Pokud máte rádi Kinder pingui, máme pro vás kreativní výzvu – připravte si domácí verzi oblíbené Kinder pochoutky. Sice nebude vypadat úplně jako z obchodu, ale chutnat bude ještě líp. Stačí vám jen plát kakaového těsta a lahodný mléčný krém. Jednoduché, rychlé a fantastické. Děti si ho zamilují. Tak si ho pojďme upéct!

Přečtěte si také

Vyrobte si domací prací prášek i aviváž! Jsou levnější, bez zbytečné chemie a pro člověka zdravější

Udělejte si domácí Kinder pingui!

Oblíbené sladkosti od Kinder jsou tady s námi již od roku 1968. Tenkrát v italském městě Alba napadlo Michela Ferrera vyrábět sladkosti pro děti s lahodnou mléčnou náplní, které se záhy staly oblíbenými po celém světe. K legendárním Kinder čokoládám začaly postupně přibývat další výrobky – Kinder vajíčka, Kinder mléčný řez nebo Kinder Bueno.

Kinder pingui je dalším z řady oblíbených produktů. Mléčný řez v čokoládě vznikl z myšlenky připravit dětem chlazenou alternativu ke zmrzlinám. Pokud vašim dětem chutná, zkuste je překvapit a udělat jim domácí verzi Kinder pingui. Je to překvapivě jednoduché a zvládnete ho levou zadní. Určitě si s dětmi pochutnáte!

Kinder mléčný řez
Čas přípravy: 1 hod 30 min Obtížnost: Střední

Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.

Kinder mléčný řez
Tvarohové řezy Slzy anděla
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarohové řezy Slzy anděla

Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Tvarohové řezy Slzy anděla

Recept na domácí Kinder pingui

Ingredience:

  • vajec
  • 8 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce vody
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička

Náplň

  • 500 g tvarohu
  • 4 lžíce másla
  • 200 g bílého jogurtu
  • cukr moučka
  • čokoláda na obalení

Postup:

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte v míse s cukrem a vyšlehejte do pěny. Přidejte teplou vodu, olej a pokračujte ve šlehání.
  2. Ve druhé míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Směs přidejte ke žloutkové směsi a promíchejte.
  3. V další míse vyšlehejte bílky do pevného sněhu a po částech ho vmíchejte do těsta. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C na cca 8–10 minut.
  4. Připravte si krém. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vyšlehejte.
  5. Upečený plát těsta nechte vychladnout a překrojte ho na 2 poloviny. Jednu z nich potřete krémem a přiklopte druhou částí těsta. Dejte do lednice vychladit a nakrájejte kousky. Každý kousek můžete ještě obalit v rozpuštěné čokoládě.

Zdroj: Kupi, Kinder