Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mini stolní vysavače jsou hitem sociálních sítí! Jedná se o zbytečnost, nebo praktickou vychytávku pro každého?

NatalyaBond / Shutterstock.com

Stolní mini vysavače se letos objevily na seznamu nejoblíbenějších vychytávek sociálních sítí, které milují influenceři i jejich fanoušci. Jsou za „pár stovek“ dokonce dostupné i na našem trhu a pokud jste o nich zatím neslyšeli, je možné, že je potřebujete i vy. Zdánlivá zbytečnost mladé generace má totiž mnohem více využití, než by se dalo čekat. Kde všude mohou být tito pomocníci do dlaně užiteční, jaké jsou jejich výhody a komu by se mohli hodit?

Přečtěte si také

Za socíku jely ve velkém! Punčák, rakvička a další retro zákusky, na které nostalgicky vzpomínáme

Jak fungují mini vysavače?

Jedná se o malé bezdrátové elektrické vysavače, které se nejčastěji napájí pomocí baterií nebo přes USB kabel. Pohodlně se vejdou do dlaně, jsou proto ještě lehčí, praktičtější a přenosnější alternativou ke klasickým ručním vysavačům.

Díky tomu je můžete používat nejen doma, ale snadno je sbalíte i do kabelky nebo batohu a vezmete s sebou kamkoliv, kde se vám to bude hodit. Zásobník s filtrem lze potom snadno otevřít, vysypat (případně umýt) a zase vložit zpátky.

Na co jsou stolní vysavače dobré?

  • Po ruce je můžete mít v kuchyni, ložnici i ve své kanceláři či doma v pracovně.
  • Snadno a rychle s nimi ze stolu, klávesnice, parapetu či země odstraníte drobky, chlupy od domácích mazlíčků a jiné menší nečistoty.
  • Dobře fungují i na vysávání drobečků z pohovek, křesel nebo povlečení (v takových případech oceníte model s vyměnitelným kartáčovým nástavcem).
  • Hodí se i pro pohotový úklid do auta, ať už na palubovku nebo sedačky.
  • Pokud máte malé děti, mini elektrické bateriové vysavače jsou bezpečné a vhodné i pro ně. V pokojíčku se tak mohou učit jednoduše a hravě uklízet vlastní nepořádek.
iBennn / Shutterstock.com

Jak stolní vysavač vybrat?

Všechny tyto přístroje jsou lehké, fungují velmi podobně a cenově se pohybují kolem 200 až 500 Kč. Při výběru se tak můžete orientovat podle rozměrů, výkonu i designu (některé značky nabízí různé barvy, jiné vypadají jako roztomilá zvířátka nebo malí roboti). Obvykle vyžadují použití 2 AA baterií.

Mnohé modely se rovněž prodávají s několika vyměnitelnými nástavci, které dělají z tohoto pomocníka ještě praktičtější vychytávku. Užitečné jsou například kartáčové nástavce na textilie nebo úzké hubice na obtížně dostupná místa, klávesnice, různé rýhy apod. 

Kde mini stolní vysavače koupit?

U nás je nejsnadněji seženete v internetových obchodech, prodává je i Alza, Mall, Electro World či Allegro.

K nejlevnějším značkám patří například mini ruční vysavače Comix L830 (od 143 Kč), Verk 27024 (od 197 Kč) nebo Peach PA105 či InnovaGoods (od 299 Kč).

Často je najdete také v přeprodejích z velkých čínských online tržišť (nebo přímo na nich), kde je tento domácí pomocník velmi populární položkou dostupnou v mnoha provedeních a vzhledech.

Zdroj: Epicurious, Kupi, weby prodejců a značek