Máte chuť na poctivý sendvič? Udělejte si s námi populární americký club sendvič! Je to super tip na lehčí oběd nebo večeři. Stačí vám na něj jen kousek masa, zelenina, majonéza a samozřejmě toastový chleba. Budete ho mít připravený raz dva a chuťově je to naprostá pecka. Tak pojďme na to!
Oblíbený americký sendvič se poprvé údajně objevil v roce 1894 v tehdejším populárním klubu Saratoga Club-House v New Yorku. Šlo o výhradně pánský klub, do kterého ženy neměly přístup. Podle jiné teorie je původ club sendviče ještě o něco starší – prý mohl vzniknout už v roce 1889 v dalším oblíbeném newyorském klubu Union Club.
I když tedy ohledně vzniku sendviče panují jisté nejasnosti, byl oblíbeným jídlem napříč americkými kluby i letovisky. Dokonce jej zbožňoval i anglický král Eduard VIII., jemuž ho připravovala jeho americká manželka Wallis Simpsonová.
Obliba club sendviče v USA rapidně stoupla po Světové výstavě v St. Louis v roce 1904, kdy ho současně zařadily na jídelní lístek 4 tamní restaurace. Sendvič byl tak jako dnes třípatrový a jen místo krůtího masa se do něj dříve dávalo kuřecí. Dnes už v něm většinou dominuje krůtí maso, ale najdete třeba i variace s ústřicemi nebo lososem.
Francouzský toast s ovocem, v našem případě s lahodnými borůvkami a broskvemi, je dokonalým spojením sladké a jemné chuti. Křupavý toast namočený ve vaječné směsi a opečený dozlatova vás dostane svou křehkostí. Šťavnaté ovoce dodá pokrmu svěžest a příjemnou sladkost, což z něj dělá skvělou volbu pro sváteční snídani nebo sladký dezert.
Zdroj: Kupi, What's cooking America