Těstoviny na různé způsoby jsou populární po celém světě. Mistry v tomto oboru jsou jednoznačně Italové, jejichž variace těstovin milují miliardy lidí. My si dnes připravíme slavné fettucciny Alfredo, které patří mezi nejoblíbenější recepty na světě. Jde o rychlé a jednoduché jídlo z pár surovin, na němž si pochutná celá rodina. Tak si je pojďte s námi uvařit, je to skvělý tip na rychlý oběd, případně večeři!
Fettucciny Alfredo vymyslel v roce 1914 restauratér Alfredo di Lelio pro svoji ženu, která po porodu ztratila chuť k jídlu. Napadlo ho připravit jednoduché těstoviny pouze z několika ingrediencí. Hodil do pánve máslo, vejce a na závěr přisypal parmazán. Do této rychlé omáčky přidal čerstvé fettucciny a dal je ochutnat své manželce. Ta byla z jídla naprosto nadšená a Alfredo se rozhodl těstoviny zařadit na jídelníček své restaurace v Římě.
Po skončení první světové války se Řím začal hemžit turisty. Do Alfredovy restaurace zavítaly i tehdejší hollywoodské hvězdy Douglas Fairbanks a Mary Pickfordová. Objednali si jeho fettucciny a naprosto se do nich zamilovali. Alfredovi dokonce věnovali pozlacenou lžičku a vidličku s nápisem „Alfredo, král nudlí“. Díky hollywoodským hercům se povědomí o těchto skvělých fettuccinách dostalo do Ameriky.
Těstoviny s fetou a cherry rajčaty jsou velmi jednoduché, ale zároveň absolutně plné chuti. Na přípravu tohoto receptu vám bude stačit pouhých 5 minut. Poté stačí počkat cca 20 minut, než se feta upeče, vše smíchat a máte hotovo. Ideální recept pro studenty, notorické nestíhače a milovníky rychlých večeří.
Tehdejší tištěná média taktéž objevila Alfredovy fettucciny a rozšířila jejich slávu doslova po celém světě. V Americe je jen trochu upravili. Američané věděli, že co se týče kvality surovin (másla a parmazánu), nemůžou Italům konkurovat. Proto se rozhodli do omáčky přidat smetanu. Tuto verzi fettuccin Alfredo vám v Itálii nikdy nepřipraví, ale smetana v omáčce má své kouzlo a těstovinám dodává lahodou chuť.
Zdroj: Kupi