Máte rádi zeleninové saláty? Zkuste si připravit něco trochu méně tradičního – zeleninový salát s jablky a vlašskými ořechy! Waldorfský salát vznikl v Americe a je oblíbený právě pro skvělou kombinaci chutí ovoce a zeleniny. Ten prostě musíte ochutnat! Navíc je to rychlovka, připravíte ho do 30 minut. Tak pojďme na něj!
Vděčíme za něj Oskaru Tschirkimu, šéfkuchaři newyorského hotelu Waldorf Astoria. Poprvé ho připravil v roce 1893 při slavnostním otevření hotelu Waldorf. Recept, který si zaznamenal do své kuchařky The cookbook, obsahoval pouze 3 ingredience – jablka, celer a majonézu. Na začátku 20. století se do waldorfského salátu začaly přidávat vlašské ořechy a také hrozny.
Seznam ingrediencí, kterými lze salát doplnit, se během let neustále rozrůstal. I z toho důvodu prakticky nenajdete v kuchařkách stejné recepty na waldorfský salát. Popularita salátu značně stoupla ve 30. letech 20. století, kdy o něm americký zpěvák Cole Porter složil písničku s názvem „You´re the Top“.
Salát ze zeleného chřestu s krevetami a jahodami je plný exotických vůní a chutí, které si zajisté zamilujete. Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře a jeho příprava vám zabere jen chvilinku.
Salát Caprese, italsky známý jako Insalata Caprese, je jednoduchý salát pocházející z jižní Itálie. Připravuje se z nakrájených rajčat, mozzarelly a čerstvých lístků bazalky – kombinace červené, bílé a zelené barvy má připomínat právě italskou vlajku. Salát vykouzlíte během chvilky a skvěle poslouží jako předkrm nebo lehká večeře.
Ledový salát s dipem z modrého sýra je svěží a lehké jídlo, které budete mít hotové během chvilky. Křupavý salát v kombinaci s výraznou chutí modrého sýra vás zaručeně dostane a skvěle poslouží jako snadná a rychlá večeře.
Zdroj: Kupi