Zeleninové polévky jsou výborné v tom, že do nich můžeme dát prakticky jakoukoliv zeleninu. Platí to i v případě báječné italské polévky minestrone. Je oblíbená po celé Evropě a najdeme na ni spoustu receptů, které se liší jen používáním různých druhů zeleniny. My svůj oblíbený recept už našli a rádi se o něj podělíme. Tak pojďme vařit!
Tak bychom mohli charakterizovat zeleninovou polévku minestrone. V Itálii se s nadsázkou říká, že receptů na minestrone je tolik, kolik je v Itálii vesnic. Skutečně to platí, protože do této polévky můžete dát v podstatě jakoukoliv zeleninu. Předchůdce této polévky vařili už staří Římané. Dávali do ní obilí, cibuli, česnek, sádlo a zeleninu. Díky expanzi římské říše docházelo k objevování nových ingrediencí, které byly postupně do polévky začleňovány. V 16. století, po objevení Ameriky, do ní Italové začali přidávat i brambory a rajčata.
Minestrone je součástí tradice „cucina povera“ (chudé kuchyně), která si zakládá na jednoduchých a levných jídlech. Je pro ni typická příprava jídel ve velkém množství a maximální využití všech ingrediencí. Dnes je minestrone populární po celém světě. Skvěle ztělesňuje italskou kulinářskou filozofii, jenž si zakládá na používání čerstvých ingrediencí, s jejichž pomocí vytvoříte chutná a vydatná jídla.
Růžičková kapusta je výborný zdroj vitamínů, minerálů a vlákniny. Polévka z ní je navíc lahůdka, o které jste možná ani nevěděli. Báječně zasytí, skvěle chutná, a je také velmi zdravá. Její příprava je navíc velmi rychlá a jednoduchá.
Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.
Zdroj: Kupi