Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Kávové trendy: Jaké nové možnosti přípravy kávy frčí na sociálních sítích?

nblx / Shutterstock.com

Mnoho lidí by si nedokázalo představit svůj život bez kávy. Zatímco někteří preferují jeden způsob konzumace, který jim vyhovuje, stále více lidí miluje objevování nových trendů. Kávu lze připravovat i konzumovat na nespočet způsobů. Ty nejzajímavější můžeme najít na sociálních sítích a zatímco některé trendy jsou ztřeštěným experimentováním, další jsou skutečně chutné a možná osloví i vás.

Přečtěte si také

Bonduelle je v krizi, své výrobní závody nabízí k prodeji

Miska cereálií s kávou

Cereálie patří mezi nejoblíbenější snídaně, stačí je nasypat do misky a zalít mlékem. Už vás ale někdy napadlo nalít si do cereálií kávu? Na TikTok účtu beforeyouspeakcoffee pravidelně přibývají videa, kde uživatelka představuje různé způsoby konzumace kávy. Cereálie s kávou si získaly obzvláště mnoho pozornosti. Uživatelka jednoduše nasypala cereálie do misky, poté je dala pod kávovar, který jí do misky přidal espresso, a zbytek zalila mlékem. Vznikne vám tím latté s cereáliemi.

Káva s máslem

Máslo si většina z nás představí na pečivu nebo třeba na bramborové kaši, ale v kávě? Tento trend skutečně frčí na sociálních sítích a lze narazit na nespočet videí, které ho prezentují v mnoha podobách. A jak na to? Můžete přidat kousek másla přímo do kávy a zamíchat. Pro lepší konzistenci kávu s máslem rozmixujte v mixéru. Máslo v kávě vám může nahradit mléko, nebo smíchejte máslo s kávou a až poté přilejte mléko. Reakce uživatelů jsou různé, pro některé měla káva plnější chuť, jiní toto považují za zbytečně kalorickou verzi kávy.

Espresso a pomerančový džus

Bez pomerančového džusu si mnoho z nás možná nedokáže představit snídani. A podobně je na tom káva. Ale napadlo vás někdy smíchat džus a kávu dohromady? Nečekaná kombinace, která ale překvapivě vůbec nechutná špatně! Vyzkoušíte trend sociálních sítí?

Studená káva cold brew

Cold brew je velmi populární. Jedná se o kávu připravovanou za studena, která nepřišla do styku s horkou vodou. Její chuť je sladší a méně kyselá. Bývá také jemnější a plnější. Její výhodou je, že si ji můžete připravit v klidu večer a louhovat přes noc. Ráno pak máte nachystanou výbornou kávu. V lednici ji můžete uchovat až 10 dní, ale lepší je ji spotřebovat do 2–3 dnů.

Kávová limonáda

Ideální volba pro horké dny. Pokud máte rádi osvěžení, ale nepřejete si v parném dni pít horkou kávu, můžete si připravit kávovou limonádu. Možností příprav je mnoho. Můžete si dělat vlastní variace nebo se inspirovat na sociálních sítích. Níže si představíme postup, který na TikToku ukázal uživatel coffeeguff21. Příprava není těžká, stačí dát do sklenice následující přísady:

  • Led
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1 lžičku cukrového sirupu
  • 2 lžíce vody
  • Sodovku
  • Uvařenou kávu

Káva se skořicí

Skořice je velmi zdravou a chutnou ingrediencí, která se skvěle snoubí nejen se sladkými recepty, ale také s kávou. Sociální sítě zaplnilo mnoho návodů a videí ukazujících přípravu kávy se skořicí, od těch jednodušších až po ty složitější. Do šálku můžete dát například lžičku mleté kávy a místo lžičky cukru pak lžičku skořice. Může tak jít o skvělou náhradu kalorického cukru, která dokáže nakopnout. Jestliže se bez sladké chuti cukru však neobejdete, můžete jednoduše do své oslazené kávy skořici přidat a užít si jedinečné skořicové aroma.

Kávový koláč
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Kávový koláč

Rychlý kávový koláč zaručeně potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších mlsounů. Příprava je velmi jednoduchá, bez obav se do ní tedy mohou pustit i méně zkušení kuchaři. Věřte, že během chvilky vykouzlíte skvělý moučník, který ocení každý.

Kávový koláč
Ledová káva Espresso tonic
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Ledová káva Espresso tonic

Že vám spojení kávy a tonicu příliš nevoní? Jen to vyzkoušejte a poté hodnoťte. Pokud máte rádi ledové nápoje s kávou, může se Espresso tonic snadno stát vaším oblíbencem. Tato kombinace se stala letním hitem mnoha kaváren, příprava je velmi jednoduchá, pojďte ji tedy s námi zkusit.

Ledová káva Espresso tonic

Dalgona coffee

Už jste slyšeli o kávě Dalgona? Tento způsob přípravy kávy zaplavil sociální sítě. Důvod je jednoduchý, tato káva hlavně krásně vypadá. A jak si ji připravit? Vyšlehejte spolu instantní kávu s cukrem a horkou vodou. Poté si připravte sklenici, do které dáte kostky ledu, které zalijete mlékem. Pak už jen přidejte vyšlehanou směs a je to hotovo!

Jak chutná káva nejraději vám? A máte nějaký vlastní zajímavý tip na přípravu kávy? Neváhejte se o něj podělit do komentářů.

Zdroje: TikTok, Nielseniq, Tchibo blog