Buffalo wings jsou legendárním americkým jídlem, které najdete v barech po celých Spojených státech. Stačí obalit kuřecí křidélka v omáčce a usmažit je. Geniálně jednoduché jídlo je americkým nestárnoucím hitem. Chutná úžasně a je i rychlé. Pojďte si ho s námi připravit!
Buffalo wings jsou americkou specialitou, která se často podává v barech a při nejrůznějších sportovních akcích. Údajně jich Američané za rok sní okolo 20 miliard!
Oblíbená kuřecí křidélka vznikla 60. letech 20. století v americkém Buffalu. O prvenství soupeří 2 bary. Podle jedné verze vznikla Buffalo wings v Anchor baru, který patřil Terese Bellissimové. Do baru nečekaně zavítal její syn s partou kamarádů. Teresa jim rychle usmažila kuřecí křidélka, která předtím obalila ve směsi kajenského pepře, mleté papriky a másla.
Plněná tortilla je skvělá k obědu i k večeři, případně jako chutná a sytá svačina na cesty. Její příprava je velmi jednoduchá, výsledek vás zasytí a lehce ji zabalíte s sebou. Navíc do ní můžete přidat cokoliv, co máte rádi.
Kuřecí stripsy, někdy také nugetky nebo řízečky, jsou šťavnaté a milují je snad všichni. Tyto křupavé řízečky z menších kousků kuřecího masa skvěle chutnají a servírovat je můžete v tortille, s opečenými bramborami nebo jen tak s chutným dipem.
Ovšem kromě Anchor baru se podobná křidélka prodávala i buffalském baru Wings N' Things. Ten patřil Johnu Youngovi, který křidélka obaloval mumbo omáčce, což je upravená verze barbecue omáčky. Na rozdíl od Anchor baru byla tato křidélka smažená vcelku.
Zdroje: kuchařka Pouliční jídlo (Cinzia Trenchiová), History