Na gril nepatří jen zelenina. Co takhle dát šanci grilovanému ovoci? Vynikající změna, která nadchne malé i velké mlsouny coby zajímavá příloha k masu nebo jen jako šťavnatý dezert. Můžete grilovat a na závěr si pochutnat na ovoci se zmrzlinou – jako sladká tečka za posezením s přáteli ovoce rozhodně překvapí! Dáte mu šanci? Vyzkoušejte třeba některý z našich jednoduchých tipů, které osladí váš letní den.
Grilovaný ananas s chilli a medem
Grilovaný ananas patří mezi pochutiny, které nejspíš znáte. Zachová si svěžest i sladkost a po grilování má zkrátka šmrnc. A co teprve, když přidáte chilli!
Recept:
- Připravte si centimetrové plátky ananasu, které jednoduše vyskládejte do grilovací mísy nebo na tác.
- Zlehka zakápněte olivovým olejem, medem a vločkami chilli. Med krásně zkaramelizuje, zatímco chilli dodá sladkému ananasu jemnou pikantnost.
- Grilujte zlehka, dokud ananas nezměkne. Podávejte buď samostatně, nebo jako svěží přílohu k dalším pokrmům.
Kadrik / Shutterstock.com
Grilovaný banán se zmrzlinou
Takové banány na rozpáleném grilu, ach! Jsou jednoduché, rychlé a rozumí si s vaší oblíbenou zmrzlinou – takže jim nejen děti snadno propadnou.
Postup:
- Banány stačí podélně rozpůlit a i se slupkou grilovat rozpůlenou stranou směrem dolů.
- Stačí jedna nebo dvě minutky a je hotovo. Buďte však připraveni – banány se zmrzlinou je nejlepší podávat ještě teplé!
Ušetřete při nákupu ovoce
Mix grilovaného ovoce
Sezónní ovoce a gril? Budou si rozumět!
Jak na to?
- Vybrané druhy ovoce nakrájejte na kostky a umístěte do alobalu. Hodí se zejména hrušky, jablka, nektarinky, broskve nebo jahody.
- Ovoce zakápněte medem a šťávou z citronu, přidejte kousek másla a pečlivě zabalte.
- Grilujte pár minut a poté nechte směs chvíli odpočinout.
Jak servírovat? Opět se nespletete s vanilkovou zmrzlinou či domácí šlehačkou. Nebo obojím!
AS Foodstudio / Shutterstock.com
Grilované broskve ve slanině
Chcete ještě před hlavním chodem potěšit své hosty a naladit je na grilování? Určitě se nespletete s grilovanými broskvemi ve slanině.
Recept:
- Přepůlené, čerstvé, tvrdé broskve oloupejte a naložte do omáčky, kterou si předem připravíte z rozpuštěného másla, rumu a medu.
- Marinujte alespoň půl hodiny předem.
- Mezitím si připravte plátky slaniny a půlky broskví pečlivě zabalte. Můžete je spojit párátky nebo pomocí špejlí, ale není to nutností.
- Na lehce rozpáleném grilu pak můžete použít grilovací tác, kam umístíte připravené broskve.
- Grilujte podle chuti, servírujte ihned.