Horká čokoláda je nápoj typický pro zimní dny, protože i malý hrnek zahřeje a dokonale zasytí. Receptů na domácí horkou čokoládu je nespočet, ale v každém by měla být vysokoprocentní, kvalitní hořká čokoláda a smetana. Právě tyto ingredience jsou základem pro dokonalý výsledek.
Ingredience:
- 300 ml smetany 30%
- 80 g kvalitní hořké čokolády 70%
- 1 lžíce čokoládového pudinku
- 1 lžička perníkového koření
- na ozdobu: mini Marshmallows nebo šlehačka
Postup:
- Smetanu zahřejte v hrnci se zesíleným dnem (aby se nepřipálila).
- Do horké smetany přidejte nalámanou čokoládu a nechte rozpustit. Průběžně míchejte, aby se čokoláda nepřipalovala ke dnu.
- Do horké směsi přidejte lžíci čokoládového pudingu (nápoj tím získá dokonale hustou konzistenci), případně i perníkového koření. Vše důkladně promíchejte.
- Do připravených sklenic nalijte čokoládu a dozdobte podle chuti šlehačkou nebo mini Marshmallows.
Zdroj: autorský recept a video Kupi.cz