Většina z nás si remosku pamatuje z babiččiny kuchyně. Jde o tradiční český vynález, který má co nabídnout i v dnešní době. Je opravdu multifunkční a hodí se pro přípravu masa i bezmasých pokrmů, ale také pro pečení koláčů, buchet nebo domácího chleba. Pokud tedy často nestíháte, chcete vařit zdravě a levně, bude pro vás skvělým kuchyňským pomocníkem. Jaké recepty z remosky pro začátek vyzkoušet? Máme pro vás 4 snadné recepty ze slané i sladké kuchyně.
Remoska existuje více než 70 let. Pokud s ní ale zatím nemáte zkušenost, bude se vám hodit několik tipů pro začátek. Skvělé je, že spotřebuje až o 80 % méně elektřiny než klasická trouba.
Při současných cenách se tedy vyplatí do ní investovat. Navíc remosku ocení i vyznavači zdravého životního stylu. Díky nepřilnavému povrchu v ní totiž můžete většinu pokrmů připravovat bez tuku. Jen myslete na to, že byste remosku měli co nejméně otevírat, aby se jídlo nevysušilo. A pokud v ní pečete koláč, použijte pečicí papír.
Originální remosku můžete pořídit ve velkých elektroprodejnách a nejvýhodněji ji pořídíte, když si na ni počíháte v nějaké slevové akci. Nejlevněji pořídíte 2l remosku bez skleněného průhledu za cenu kolem 2 500 Kč. Ceny se pak šplhají nahoru podle velikosti nádoby a výbavy.
Kupte se slevou Candát obecný filety.
Podle uživatelských recenzí jsou lidé nejspokojenější s remoskou Tria T41, která v sobě skrývá hned tři spotřebiče, díky čemuž je tento spotřebič velmi multifunkční.
„Reálně není potřeba remosku zahřívat, její podstatnou výhodou je, že se jedná o malý spotřebič a své ideální teploty na pečení 160 a 180 °C dosáhne za poměrně krátkou dobu. Tím, že není potřeba remosku předehřívat, dosáhne zákazník v podstatě další úspory elektrické energie,“ vysvětluje pro Kupi Alžběta Chalupová z klientské podpory a správy e-shopu REMOSKA s.r.o.
V obchodech můžete narazit na typově remosce velmi podobný spotřebič pod názvem pečenka. V podstatě se jedná o totožné produkty, pouze s tím rozdílem, že pečenku vyrábí ETA a má hranatý tvar, zatímco léty zažitá remoska je kulatá.
Výhodou remosky je, že teplo z víka sálá shora a je rozváděno stejnoměrně po stěnách mísy, proto nedochází k připalování odspodu. Teplota v nádobě je závislá na množství a druhu připravovaného jídla, pohybuje se mezi 160 až 180 °C a nelze ji regulovat či naprogramovat.
Milujete šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou? V remosce ho připravíte téměř bez práce.
Kupte se slevou Kuřecí prsní řízky.
Zapékané brambory nebo těstoviny patří k jídlům, která z remosky chutnají nejlépe. Vyzkoušejte tento recept s chřestem.
Podávejte se zeleninou jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte nejraději rychlé hrnkové moučníky, upečte v remosce tento drobenkový koláč. My jsme ho dělali s jahodami, ale můžete použít i jiné ovoce.
Na koláč:
Na drobenku:
V remosce snadno připravíte i výbornou bábovku. Těsto bude krásně vláčné a nadýchané.
Kupte se slevou Mouka Babiččina volba.
Zdroje: Blog.shoptet.cz, Foodora.cz, Fresh.iprima.cz, Vareni.cz, Namasle.cz, Shop.remoska.eu