Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci hrušky na slano s modrým sýrem a ořechy. Skvěle se hodí jako pohoštění pro návštěvy, k dobrému vínu nebo jen tak, jako odpolední svačinka.
Ingredience
Na 4 porce budete potřebovat:
- 2 hrušky
- 100 g sýru s modrou plísní
- 1 hrst vyloupaných vlašských ořechů
- 2 lžičky medu
- 1 snítku čerstvého tymiánu
Postup:
- Omyté hrušky rozkrojte na půlky a odkrojte z nich „bubáky“. Vydlabejte jadřinec (ideálně si na pomoc vezměte vykrajovač na meloun, který vám práci usnadní).
- Půlky vydlabaných hrušek potřete citronem, aby nezčernaly.
- Na pekáč si dejte pečicí papír (aby lépe držel tvar, je dobré ho v dlaních zmačkat a rozprostřít).
- Seřízněte bříška hrušek, tak, aby se hezky usadily na pekáč. Posypte je modrým plísňovým sýrem, zasypte nadrobno nakrájenými ořechy a přidejte bylinky.
- Podle chuti můžete přidat i další koření jako pepř a sůl (s tou však buďte opatrní, protože modrý sýr je většinou hodně slaný, a proto není potřeba dosolovat).
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 15 minut.
- Po upečení polijte tekutým medem a podávejte s opečenými bagetkami (mohou být lehce potřené česnekem).
Zdroj: autorský recept, foto a video Kupi.cz