Receptů na hrušky není nikdy dost. Vyzkoušejte podle našeho videoreceptu pečené hrušky s medovým přelivem, zázvorem a sekanými ořechy, které voní podzimem.
Ingredience
- 2 hrušky
- 2 lžíce medu
- mletá skořice
- zázvor
- 1/4 hrnku směsi ořechů
- 4 oříšky másla
Kde sehnat hrušky za dobrou cenu?
Postup
- Obě hrušky překrojte napůl a zbavte jádřinců, čímž v nich vytvoříte důlek. Z vypoulené strany je mírně seřízněte, aby držely rovně, a položte je na plech či do formy vyložené pečicím papírem.
- Na hrušky a do dolíků v nich naneste med, nastrouhaný zázvor, skořici a mletý hřebíček. Do každého dolíku pak vložte kousek másla a zasypte ho trochou nasekaných ořechů.
- Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte zhruba 30 minut, podle zralosti hrušek. Podávejte se šlehačkou a snítkou máty.