Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší! Jejich příprava je snadná, stačí vám jen sedm ingrediencí, které seženete v každém obchodě. A pokud zrovna nemáte chuť na jahody, vyzkoušejte variantu třeba se švestkami nebo meruňkami.
Jahodové knedlíky představují jednu z nejoblíbenějších variant tohoto tradičního českého pokrmu. Jejich historie sahá až do 17. století. Původně se připravovaly smažením a plnily švestkami, ale postupem času se rozšířily i další varianty, včetně těch s ovocem, jako jsou právě jahody.
Podobné pokrmy jsou oblíbené i v dalších zemích střední Evropy, třeba v Rakousku nebo Polsku, ale v české kuchyni mají zvláštní místo a jsou zde pečlivě připravovány podle starých rodinných receptů. Dnes existuje celá řada těst, ze kterých se knedlíky vyrábí, jako je bramborové, spařené nebo kynuté.
Panna cotta je italský dezert ze smetany, želatiny, vanilkového lusku a cukru. Tato nepečená dobrota se buď horká lije do formiček a poté přelije ovocnou polevou, případně servíruje do skleniček a ozdobí ovocným přelivem. Připravte si tuto oblíbenou italskou lahůdku doma, zaručujeme, že si na ní pochutná celá rodina.
Zdroje: cesky.radio.cz, kupi.cz