Připravte si bezkonkurenční domácí zmrzlinu, po jejímž ochutnání nebudete chtít jinou než právě tu vlastní. Použijete totiž jen poctivé ingredience bez přidaných dochucovadel, a navíc si vytvoříte kombinace, které máte nejraději.
Pokud chcete vytvářet luxusní krémové zmrzliny, je potřeba mít v kuchyni malého a šikovného pomocníka. Tím není nikdo jiný než zmrzlinovač, který mícháním zbaví směs krystalků vody. Připravíte tak zmrzlinu, která vás neomrzí – a naopak se stane příjemným gurmánským zážitkem.
Plánujete-li hostit celou rodinu a přátele, pak vsaďte na zmrzlinovač s kompresorem, který funguje automaticky – suroviny pro zmrzlinu zároveň šlehá i mrazí. Jestliže však nejste nároční, možná vám postačí ekonomická varianta – zmrzlinovač bez kompresoru nebo ruční zmrzlinovač. Počítejte ale s tím, že u těchto variant musíte chladicí nádobu předem namrazit v mrazničce.
Kupte se slevou Zmrzlina v kelímku Häagen-Dazs.
Chcete-li něco lepšího a bez práce, můžete sáhnout po zmrzlinovači s kompresorem od Sage, třeba po modelu BCI600. Přistroj je vybaven 12 přednastavenými programy a funkcí udržení chladu až na 3 hodiny. Nádobu o objemu 1 litru vychladí až na −30 °C před použitím, takže lahodnou zmrzlinu nebo sorbet máte opravdu během chvilky hotové, bez zdlouhavého čekání.
Máte zmrzlinovač? Nastal čas vybrat ingredience. Než se pustíte do výroby zmrzliny podle některého z receptů (třeba právě od nás), nezapomeňte všechny složky dobře vychladit. Taktéž je dobré směs nejprve důkladně rozmixovat a vyšlehat – pro dokonalou konzistenci.
Když se řeknou pistácie, možná si představíte nejen slané oříšky, ale také pistáciovou zmrzlinu. Tak proč si ji neudělat doma?
Kupte se slevou Banány.
V jednoduchosti je krása – to platí také pro výtečnou banánovou zmrzlinu.
Předem vychlazené banány rozmixujte s cukrem a smetanou na hustý krém. Nakonec použijte zmrzlinovač a můžete rovnou podávat.
Klasika – to je univerzální vanilková zmrzlina. My pro vás máme recept vylepšený o sušenky.