Tento recept na cuketové plátky v pivním těstíčku patří mezi ty, které budete milovat. Příprava je naprosto jednoduchá a podávat je můžete jen tak samotné k pivu jako pohoštění pro návštěvu nebo s vařenými bramborami.
Jak zužitkovat cuketu? Vyčarujte z ní pochoutku
Na cuketu v pivním těstíčku budete potřebovat jen pár ingrediencí, ale výsledek bude ohromující.
Ingredience:
Na těstíčko budete potřebovat:
Postup přípravy:
- Omytou cuketu nakrájejte na tenká kolečka. Loupat ji nemusíte.
- Plátky posypte kořením na zeleninu a dejte na pár minut „vypotit“ do lednice.
- V hlubší misce smíchejte vejce, hladkou mouku, kypřící prášek, pivo a prolisovaný česnek. Pokud máte koření na zeleninu bez soli, pak do těstíčka přidejte i trošku soli na dochucení. Vše zpracujte metličkou do hladkého těstíčka.
- V těstíčku obalujte cukety z obou stran a ihned je vkládejte na pánev do rozpáleného oleje.
- Opečte z obou stran do zlatova. Poté nechte cuketové řízečky chvíli okapat na papírové utěrce, která z nich vytáhne přebytečný olej.
Podávejte s tatarkou nebo bylinkovým dipem a vychlazeným pivem.