Receptů z cukety není nikdy dost! Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu přípravu tataráku právě z ní. Garantujeme vám, že si na něm pochutnají i milovníci masa, protože tato teplá směs na křupavé česnekové topince se doslova bude rozplývat na jazyku.
Co budete potřebovat?
- 1 velká cuketa
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 2 lžičky rajčatového protlaku (nebo kečupu)
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- sůl a pepř na dochucení
- krajíce chleba a česnek na topinky
Ingredience můžete přidávat dle svých chutí.
Příprava vege tataráku
- Cuketu oloupejte. Skvěle k tomu poslouží škrabka na brambory.
- Na struhadle nastrouhejte polovinu cukety nahrubo a druhou půlku najemno. Nastrouhanou cuketu posolte a dejte na pár minut „vypotit“.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a vsypte najemno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, vše orestujte dozlatova.
- Přidejte cuketu (vymačkejte z ní přebytečnou vodu), dále podle chuti sójovou omáčku, rajčatový protlak (nebo kvalitní kečup), hořčici a koření. Vše promíchejte a prohřejte.
- Na pánvi si opečte krajíce chleba, které potřete česnekem. Na topinky namažte cuketovou směs.
Dobrou chuť!
Zdroje: Autorský recept, Redakce Kupi