Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Zatočte s bolestivým třením stehen! Řešení najdete za pár korun v drogerii, ale i doma v šuplíku

Andrey Arkusha / Shutterstock.com

Léto klepe na dveře a vy sníte o krásných šatech a sukních, ale děsí vás představa bolestivého tření stehen? Nezoufejte, připravili jsme pro vás 11 osvědčených tipů, jak tento nepříjemný problém vyřešit. Díky nim si užijete léto plné pohody a bez diskomfortu, ať už máte postavu jako modelka, nebo ne.

Přečtěte si také

Bulgur: Zdravá alternativa k rýži, která vám dodá spoustu živin. Na zjemnění přidejte jednu obyčejnou surovinu

Třou se vám stehna o sebe, nebo ne?

Ženský svět se dělí na dvě skupiny. V první jsou ty, kterým se třou stehna o sebe, a ve druhé ty, které mají mezi stehny mezeru. Jestliže patříte do druhé skupiny, přejeme vám pohodové léto v sukních, šatech a super krátkých šortkách. Pokud však patříte do první skupiny, nevěšte hlavu.

Vítejte v klubu!

Naše léto sice není tak bezstarostné, protože odřená stehna zatraceně bolí, ale tím si přece výlety a dovolené nenecháme překazit. No ne?

Odřená stehna: Nejste v tom sami

Jen si to představte. Oblečete si krásné modro-bílé šaty a vyrazíte z domu. Zpočátku nemáte žádný problém – jenomže venku je vedro a tělo se začne zahřívat a následně ochlazovat, respektive potit. A právě kvůli tomu začnete najednou tření stehen vnímat víc a víc. Za pár minut ucítíte bolest a o chvíli později už vymýšlíte nový styl chůze, abyste jí zamezily.

Taková chůze ovšem musí vypadat strašně, a tak vám nakonec nezbude nic jiného, než jít zase normálně a trpět tu řezavou bolest, která se s každým krokem mučivě stupňuje.

Maridav / Shutterstock.com

Ne, nejste tlustá…

Jednu důležitou věc si řekněme hned teď. To, že se vám třou stehna o sebe, neznamená, že jste tlustá. Můžete být hubená jako lunt a stejně se vám stehna o sebe budou bolestivě třít. Snaha hubnout tedy nic nevyřeší, naopak může být i nezdravá – a ba co víc, plnější stehna jsou svůdná! Naučte se s nimi tedy vycházet i v létě.

Co se dá proti tření stehen dělat?

Návleky na stehna

S řešením na bolavá stehna od tření přišla například značka oblíbeného dámského elegantního oblečení PrettyLittleThing, která prodává návleky na stehna (chafing bands). Prodává je i Astratex, Bellinda nebo Bonprix. Ty jednoduše navléknete a můžete si v šatičkách směle vykračovat. Koupit se dají v černé nebo v tělové barvě, a dokonce i v krajkovém provedení.

Pokud je budete hledat v českých internetových obchodech, zadejte do vyhledávání „ochranný pásek na stehna“ nebo „bandeletky“.

Tyčinky a balzám proti tření

Další možností je balzám určený přímo proti bolestivému tření stehen. V poslední době se v drogeriích objevují výrobky, které jsou přímo určeny na tento problém.

  • V dm drogerii se nedávno stala virální tyčinka proti tření Balea za 119 Kč. Momentálně je však vyprodaná a není jasné, jestli a kdy bude naskladněna.
  • Dalším výrobkem, který už je nějakou dobu na trhu, je Antirub Move Mazání na stehna a podňadří za 74,90 Kč. Seženete ho v Rossmannu. Značka Antirub navíc vyslyšela přání zákaznic a nově mazání vyrábí v novém balení – tyčince.
  • Novinkou v sortimentu Rossmannu je i tyčinka proti tření Body glide sport stick. V akci ji koupíte za 79,90 Kč.
  • V Decathlonu pak seženete tuhý krém proti podráždění aptonia za 179 Kč, který je skvělý nejen na sport, ale podle hodnocení uživatelů právě i tření stehen.

11 tipů proti rozedřeným stehnům, o kterých možná ani nevíte

Existuje však mnoho dalších způsobů, jak proti bolestivému tření stehen bojovat.

  1. Sukně s kraťásky. Nejen, že jsou praktické, ale také chrání stehna od tření. Mnohé mívají navíc širokou gumu v pase, která stáhne i větší bříško.
  2. Když už jsme u oblečení, i pod klasickou sukni si můžete obléci tenké kraťásky (můžete klidně ustřihnout nohavice u legín), anebo rovnou koupit kalhotky s delšími nohavičkami.
  3. Pudr na nohy. Prodávají ho například v dm drogerii pod svou privátní značkou Balea. Je sice určen na chodidla, která má osvěžovat, chránit a působit jako deodorant, pro nás je ale důležitá jeho funkce vázat na sebe vlhkost, čímž bolestivému tření stehen zabrání. Podobnou práci odvede i obyčejný dětský pudr.
  4. Dětský modrý olejíček Aviril od Alpy.
  5. Sudocrem. Tento výrobek je určen k péči o citlivou pokožku dětí, která může být podrážděná a začervenalá v důsledku opruzenin či ekzému. Vaše nohy jsou také od tření citlivé a podrážděné, takže jde o naprosto ideální řešení.
  6. Tuhý deodorant mnohým proti odřeným stehnům skutečně pomáhá. Některé ženy si však pochvalují více pánské tuhé deodoranty, které jsou podle některých k tomuto účelu vhodnější než ty pro ženy, jelikož vydrží déle.
  7. Sprej „tekuté silonky“.
  8. Solamyl. Úplně obyčejný bramborový škrob.
  9. Kukuřičný škrob.
  10. Vazelína.
  11. Lubrikační gel. Ano, vážně.
Aperol Spritz
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Aperol Spritz

Aperol Spritz je světově oblíbený alkoholický nápoj, jehož obliba neustále roste. Díky výrazné oranžové barvě, typické hořkosladké chuti a nízkému obsahu alkoholu si jej zamiluje snad každý. A hodí se na letní párty, grilovačku i silvestrovský večírek.

Aperol Spritz

Určitě spoustu z těchto věcí máte běžně doma – a zbytek se dá za pár korun koupit v obchodě. Tak si užijte bezbolestné léto v letních šatičkách. Sukně, šaty a krátké kraťásky přece nejsou jen pro holky s mezerou mezi stehny.

Zdroj: Healthline, Kupi