Zeleninový salát je chutným a vyváženým jídlem, a to především v teplých letních měsících. Osvěží, dodá vlákninu a vitamíny, člověk se po něm cítí lehce a trávení funguje skvěle. Zeleninový salát není jen o nakrájené zelenině, ale také o správném výběru surovin, dresinku a koření, které z obyčejného salátu udělají lahodné jídlo plné živin. Připravili jsme si pro vás tři salátové tipy a tři recepty na skvělé dresinky. Který recept vyzkoušíte?
Suroviny:
Kupte se slevou Mrkev.
Postup: Cibuli vložte na 10 minut do studené vody, potom ji slijte, propláchněte, nechte okapat a osušte. Do větší mísy dejte kedlubny, osolte je, mírně opepřete a promíchejte. Přidejte jablko, pekanové ořechy, mrkev a petrželku a všechno dobře promíchejte. Navrch salátu dejte dresink dle libosti.
Suroviny:
Postup: Toustový chleba nasucho opečte, třeba v toustovači, a natrhejte jej na větší kusy. Promíchejte fazole, avokádo, rajčata, cibulku a chilli papričku. Tuňáka rozdělte, posypte jím salát a zakápněte ho zálivkou. Lehce promíchejte a podávejte. Křupavé placky jednoduše přikusujte nebo nalámejte a přimíchejte k salátu.
Suroviny:
Kupte se slevou Vejce M Albert.
Postup: Dejte vařit vejce, oloupejte je a nakrájejte na klínky. Šunku promíchejte v míse se salátem, rajčaty a houbami. Plátky chleba potřete česnekem, opečte nasucho a nakrájejte na kostičky. Sušená rajčata promíchejte s dresinkem a pak se salátem v míse. Navrch dejte vejce a případně dochuťte.