Receptů na zpracování cuket není nikdy dost. Kombinaci křupavého listového těsta s čerstvým sýrem, žampiony a pórkem s cuketou si zamilujete.
Ingredience:
- 1 listové těsto
- 100 g čerstvého smetanového sýra
- 2 lžíce medu
- 1/2 pórku
- 1/2 cukety
- 1 citron
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- 2 snítky čerstvého kopru
- 4 žampiony zahradní
- sůl a pepř
Dostali jste chuť na cuketu?
Postup přípravy:
- Plát listového těsta si rozprostřete a ukrojte z něho co největší čtverec. Zbylou část dejte stranou, později ji použijete na zdobení.
- Do misky dejte sýr, přidejte med, smíchejte a směsí potřete listové těsto.
- Pórek si nakrájejte na tenká kolečka, stejně jako cuketu a žampiony na tenké plátky. Nakrájenou zeleninou zakryjte listové těsto. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.
- Okraje listového těsta stočte směrem dovnitř, tak, aby vám vznikl kruh s vyšším okrajem o průměru zhruba 3 centimetry. Nyní přichází na řadu zbytky listového těsta, které rozřízněte na tenké plátky a nalepte je na okraje koláče (pokud si chcete pohrát s jeho vzhledem, můžete si vzít na pomoc vykrajovátka na cukroví a ze zbylého těsta vykrojit tvary, kterými ozdobíte okraje).
- Nakonec okraje potřete rozšlehanými vejci.
- Koláč pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.