Tyto jednohubky musíte ochutnat. Kombinace šťavnaté okurky jakožto základu doplněná o specifickou chuť avokáda a smažených krevet je doslova slastí pro všechny milovníky lehkých jídel s vůní exotiky.
Ingredience:
- 1 salátová okurka
- 1 avokádo
- 1 limeta
- 1 lžíce medu
- 200 g krevet
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce chilli vloček
Dopřejte si špetku luxusu
- 2 hrsti čerstvého kopru
- 100 g čerstvého sýru
- Sůl a pepř
Postup přípravy:
- Okurku oloupejte, nakrájejte na šikmé plátky silné asi 1⁄2 cm a dejte stranou.
- Avokádo oloupejte, vydlabejte a v míse rozmačkejte vidličkou. Přidejte k němu čerstvý sýr a promíchejte s limetovou šťávou, medem, koprem, solí a pepřem. Připravenou pomazánku natřete na okurkové plátky.
- Vyloupané krevety orestujte v pánvi na másle nebo olivovém oleji dozlatova, osolte a opepřete. Položte je na okurku s avokádem a ozdobte chilli vločkami a nasekaným koprem nebo jinými bylinkami dle chuti.