Ředkvičky jsou plné vitamínu C a nejlépe chutnají jen tak na krajíci s máslem. Pokud však chcete vaši rodinu nebo návštěvu překvapit něčím výjimečným, připravte si podle našeho videoreceptu lahodnou ředkvičkovou pomazánku s tvarohem a kozím sýrem. Pochutnáte si a rozhodně nebudete litovat!
Ředkvičková pomazánka s kozím sýrem – recept
Na 4 porce budete potřebovat:
- 150 g ředkviček
- 50 g kozího sýra
- 100 g polotučného tvarohu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- sůl
- pepř
- 1 domácí chléb s podmáslím
- klíčky řeřichy
Postup:
- Omyjte ředkvičky a jednu větší dejte stranou. Zbylé kousky nastrouhejte nahrubo do mísy a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
- Kozí sýr nastrouhejte najemno a v misce jej smíchejte spolu s tvarohem, solí, pepřem, octem a olejem.
- Pomazánku podávejte na chlebu, toastovém chlebu či jiném pečivu, ozdobenou nakrájenými plátky ředkvičky a klíčky řeřichy.
Zdroj: Kupi