Mezi nejchutnější zeleninová jídla patří beze sporu lečo. Jde o dar z maďarské tradiční kuchyně, který se rychle rozšířil do celého světa. Poradíme vám, jak si výborné lečo snadno připravit doma.
Připravte si:
Kupte se slevou Rajčata keříková.
Postup:
Lečo se podává tradičně s nakrájeným chlebem nebo jiným pečivem. Můžete ho servírovat také s brambory, bramborovou kaší či třeba topinkami. Pokud jste si udělali zeleninové lečo a chcete k němu uzeninu, můžete si k němu dát zvlášť například opečenou klobásu.
Můžete narazit na mnoho variant leča, a to jednoduše proto, že si tento recept každý rád přizpůsobí podle své chuti. Základem receptu jsou rajčata, paprika, vejce a cibule. Veškeré další suroviny jsou na vás, někteří přidávají do leča bobkový list, jiní třeba rajčatový protlak nebo další druhy zeleniny. Paprika se nejčastěji používá červená, ale můžete použít i jakoukoliv jinou a nic tím nezkazíte.
Lečo je velmi nenáročným pokrmem, jehož příprava nezabere více než 20 minut. Skvěle se hodí jak k obědu, tak i k večeři. Nemusíte si ho připravit jen v letní sezóně, ale kdykoliv během roku, a to i bez čerstvé zeleniny. Níže si ještě představíme, jak si udělat lečo ze zavařené směsi.
Ačkoliv je lečo nejchutnější z čerstvé zeleniny, můžete si ho připravit i ze zavařené směsi, kterou koupíte ve většině obchodů. Díky tomu si můžete tento pokrm dopřát kdykoliv během roku. Směs na lečo se od jednotlivých výrobců liší svým složením a je možné, že některé směsi vám budou chutnat více a jiné méně. Příprava ze zavařené zeleniny je rychlejší a potřebujete k ní pouze olej, zeleninovou směs na lečo a 4–5 vajec.
Kupte se slevou Lečo Hamé.
Postup: