Zamrazování potravin a hotových jídel šetří čas a také peníze. Většina lidí však jídlo zamrazuje nesprávně, a tak může dojít k jeho znehodnocení a následnému plýtvání. Proto pro vás máme několik užitečných rad, jak efektivně zamrazovat potraviny.
Mrazení jídla je skvělou cestou, jak zdravě uskladnit vaše oblíbené potraviny a pokrmy, které zbudou například z nedělního oběda s rodinou. Chlad totiž zpomaluje biologické procesy a aktivitu enzymů, které způsobují kažení potravin.
Právě proto je zamrazování potravin a jídel praktickou záležitostí, která šetří především čas. Navíc se pokrmy dají rychle a jednoduše rozmrazit, když přijdete unavení z práce.
Je důležité si uvědomit, že ne všechny potraviny jsou vhodné k zamrazení. Například některé druhy ovoce nebo zeleniny v mrazáku zcela změní konzistenci. Nedoporučujeme mrazit ani pokrmy, které obsahují mléko (jogurty, smetany nebo sýry), protože jejich následné rozmrazení může změnit jejich chuť, vůni i vzhled. Svoji chuť po rozmrazení také mění kořeněná a smažená jídla.
Mezi nejčastěji zamrazované potraviny patří různé druhy masa, ryby a polotovary, které jsou dostupné v obchodech. Mrazit můžete také pečivo, těsta, zákusky, ořechy, máslo, bylinky nebo houby. Ze zeleniny se na zamrazení skvěle hodí mrkev, brokolice, petrželová nať, květák, hrách nebo dýně. Z ovoce je nejlepší mrazit bobulovité plody – borůvky, rybíz, maliny, třešně, meruňky nebo broskve.
Kupte se slevou Plastová dóza na potraviny Banquet.
Chystáte se začít se zamrazováním jídla? Pořiďte si praktické popisovací sáčky nebo průhledné krabičky, které vám usnadní následný výběr pokrmů z mrazáku. Už také víte, které potraviny jsou k mrazení vhodné. Podívejte se proto na aktuální slevové akce a doplňte jejich zásoby za snížené ceny.