Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Vyhoďte plastovou lahev a pořiďte si nerezovou! Má více výhod, než si možná myslíte

New Africa / Shutterstock.com

Zbavte se plastu a objevte kouzlo nerezové láhve! Tento praktický pomocník je ideální do školy, práce i na výlety a přináší řadu výhod, které vás možná překvapí. Nejenže pomáhá chránit naši planetu, ale také nabízí lepší zážitek z pití. V našem článku se dozvíte, proč by nerezová láhev mohla být tou nejlepší volbou pro vás. Přidejte se k těm, kteří už objevili její benefity, a udělejte krok směrem k udržitelnější budoucnosti.

Přečtěte si také

8 podivných světových jídel, na jejichž ochutnání musíte mít žaludek

1. Životnost láhve až několik desítek let

Nerezová láhev se skvěle hodí do přírody i pro děti do školy. Láhve z tohoto materiálu jsou velmi odolné proti nárazům a známkám opotřebení. Správnou péčí a pravidelným čištěním docílíte toho, že vám bude sloužit po desítky let. Avšak v případě, že láhev po několika letech používání už nebude plnit svoji funkci, můžete ji jednoduše recyklovat, čímž přispějete k lepšímu stavu životního prostředí.

2. Používání nerezové láhve na vodu šetří peníze

Investice do nerezové láhve se vyplatí. Začněte s sebou nosit láhev na vodu a vyhněte se zbytečnému kupování balené vody. Ušetříte tak nemalé množství peněz v rodinném rozpočtu. Navíc spousta lidí se shoduje, že čistá voda z nerezové láhve chutná o poznání lépe než z plastu.

3. Nerezová láhev drží teplo i chlad

V porovnání s plastovou láhví dokáže nerezová láhev udržet požadovanou teplotu nápoje. V případě horkých nápojů láhev udrží teplotu až po dobu několik hodin. Můžete si tak užít horkou kávu nebo čaj v práci i na horách. Naopak v létě se i přes vysoké teploty vzduchu obsah láhve neohřívá. Užijete si tak příjemné osvěžení studeným nápojem za jakýchkoliv podmínek.

Stock liberi / Shutterstock.com

4. Žádné plísně ani bakterie

Nerez je odolná nejen vůči rzi, ale také proti bakteriím a plísním, které se v láhvi nemají kde ukrýt. Takové láhve neobsahují žádné chemikálie ani toxiny, proto pití z nich je v porovnání s plastovými láhvemi zdravější a bezpečnější.

5. Sbohem nepříjemným pachutím z předcházejících nápojů

Stalo se vám někdy, že jste si koupili ochucený nápoj a druhý den po naplnění láhve čistou vodou byla stále cítit ta stejná chuť z předešlého dne? Nevýhodou plastových lahví je, že zanechávají původní příchuť. Kvalitní nerezové láhve nezanechávají žádné nežádoucí aroma. Při konzumaci vody i jiných nápojů si můžete být jisti jejich lahodou a svěží chutí.

Čistění nerezové láhve je velmi jednoduché. Po použití stačí jen vypláchnutí teplou vodou s jarem. V případě, že jste majitelé myčky na nádobí, nerezovou láhev je možné mýt i v ní. Nerezové láhve jsou pevné, kvalitní, a tak první opotřebení bude patrné až po několika letech používání.

Vyměňte balenou vodu v plastu za vodu z nerezové láhve a přesvědčte se o výše zmíněných výhodách. Láhve se prodávají i v designových provedeních. Stanou se tak skvělým a praktickým doplňkem a pomocníkem celé rodiny. Koupí navíc přispějete k ochraně životního prostředí, omezíte spotřebu plastu a přispějete k trvalé udržitelnosti.

Zdroj: Kupi, Waterbottle, ResearchGate