Před letošními Vánoci si v pekárnách lidé objednali neobvykle velké množství hotového, ručně vyrobeného cukroví. Stejně tak je obrovský zájem o ručně pletené vánočky. V hypermarketech Globus obojí seženete i na Štědrý den.
Poslední možnost pořídit vánoční pečivo na sváteční stůl je do půl dvanácté o Štědrém dni. Do té chvíle mají otevřeno hypermarkety Globus, ve kterých stovky pekařů, pekařek a cukrářek ručně pletou máslové vánočky a vykrajují cukroví z máslových těst.
Oproti loňsku a předloňsku si u pekařů v Globusu objednali zákazníci víc cukroví.
„Stejně jako malé cukrárny vyrábíme ručně cukroví a přijímáme na ně před Vánoci objednávky od zákazníků. Lidé se k nám pro cukroví nejen vrací, ale zájem rok od roku stoupá. Letos jsme měli na cukroví o 15 procent víc objednávek než loni,“ řekl Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren a cukráren hypermarketů Globus.
Kupte se slevou Kokosky.
Pavel Meduna se domnívá, že úspěch je zapříčiněný jak dobrou zkušeností zákazníků s jejich cukrovím, tak potřebou uspořit čas i peníze. Zatímco z daných receptur na cukroví lidé napečou velké množství, které často zbude, při objednávce si zákazník stanoví přesné množství, které opravdu spotřebuje. Pekaři pamatují ale i na ty, kteří si chtějí provonět byt vánočním pečením, ale nemají mnoho času.
V Globusu je na výběr hned z osmi druhů hotových máslových těst připravených k rozválení a vykrájení vánočních tvarů.
Kupte se slevou Vánočka máslová de luxe Globus.
Ti, kteří si neobjednali cukroví předem, sáhnou v Globusu po dárkových kazetách. Ty jsou velmi oblíbené, už od listopadu si je zákazníci i opakovaně kupují v různých velikostech a variacích. Nejoblíbenější je slepované linecké cukroví, nadýchané kokosky a sněhové pečivo.
Do poslední chvíle také pekaři v patnácti pekárnách Globus ručně pletou nadýchané vánočky. Před letošními Vánoci jich vyrobí na 160 tisíc s rozinkami i bez. „Nejoblíbenější je kilová máslová vánočka pletená z devíti pramenů, oblíbený je ale i vánoční věnec nebo vánoční štóla,“ řekl Pavel Meduna. Podle něj na to všech patnáct pekáren Globus spotřebuje více než 15 tun českého másla, 10 tun rozinek a 6 tun mandlových plátků.