Indická kuchyně je chutná a červená čočka zdravá. Užijte si obojí v polévce, která vás zanese do míst, co voní směsí koření.
Suroviny
- 250 g červené čočky
- 2 brambory
- 2 mrkve
- 1 řapíkatý celer
- 1 červená cibule
- 50 g zázvoru
- čerstvý koriandr
- 6 stroužků česneku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 150 g rajčatového pyré
- 1 lžíce kari
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Na oleji osmahneme cibulku.
- Přidáme nastrouhaný česnek a zázvor.
- Ochutíme kari kořením.
- Vmícháme rajčatové pyré a vsypeme zeleninu na kostičky.
- Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny.
- Osolíme a opepříme.
- Přidáme červenou čočku.
- Vsypeme čerstvý koriandr.
Dobrou chuť!