Ryby bychom v zájmu vlastního zdraví měli jíst alespoň 2× týdně. Zkuste proto lososa s opečenou zeleninou, jehož chuť podtrhnete citronovou šťávou. Tahle kombinace opravdu nemá chybu, a navíc je zdravá!
Suroviny
- losos
- 2 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- petrželka
- 1/2 cukety
- 1 červená paprika
- 6 větších žampionů
- 1 červená cibule
- šťáva z citronu
Postup přípravy
- Na sucho opečeme zeleninu.
- Přidáme česnek a tymián na provonění.
- Zalijeme trochou olivového oleje.
- Osolíme a opepříme.
- Zamícháme a přidáme petrželku.
- Na pánev dáme olivový olej a opečeme lososa (4 minuty z jedné strany).
- Otočíme a přidáme česnek a tymián.
- Necháme dojít pod alobalem.
- Z připravené zeleniny vyndáme česnek a tymián.
- Maso naservírujeme na zeleninu a zalijeme citronovou šťávou.
Dobrou chuť!