Pečené kuřecí maso je vždy dobrou volbou. Když k němu navíc zvolíte správnou přílohu, je báječný oběd na světě. Zapomeňte však tentokrát na klasiku, jakou je bramborová kaše a vyzkoušejte mrkvové pyré, které jistě zachutná celé rodině.
Suroviny
- kuřecí prsa
- 2 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
- olej
- máslo
- 400 g mrkve
- 50 g zázvoru
- 1 menší cibule
- 250 ml drůbežího vývaru
- 100 ml smetany (33 %)
- petrželka na ozdobu
Postup přípravy
Maso
- Na oleji z obou stran zatáhneme osolená a opepřená kuřecí prsa. Přidáme na pánev také česnek a tymián.
- Potom je upečeme na 180 °C po dobu 14 minut.
Pyré
- Na másle lehce osmahneme zázvor, cibuli a přidáme nakrájenou mrkev. Osolíme a opepříme.
- Přilijeme vývar a smetanu.
- Vše rozmixujeme.
Naservírujeme a polijeme výpekem.
Dobrou chuť!