Chřest je nejen dobrý, ale také zdravý. Připravte ho proto jako přílohu k masu a bramborám nebo zkrátka jen tak samostatně. Překvapí vás svou zajímavou chutí, v tomto případě na asijský způsob.
Suroviny
- 1 svazek chřestu
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce bílého pepře
- 1 lžíce škrobu
- voda
Postup přípravy
- Minutu povaříme chřest. Poté ho vyndáme a dáme do studené vody.
- Smícháme sójové omáčky a bílý pepř.
- Na oleji osmahneme česnek a pak přidáme chřest. Zalijeme směsí omáček a pepře.
- Osmahneme.
- Zalijeme škrobem s vodou.
- Prosmažíme.
Dobrou chuť!