Máte rádi klasický cheesecake? Tak příště místo klasické velké dortové formy vyzkoušejte cheesecakes udělat v menších formičkách. Dezert vypadá elegantně, dá se jednoduše sbalit s sebou i servírovat. Recept vyjde na 15 porcí a s přípravou i pečením se vejdete do 50 minut. Tak už neotálejme a pojďme na to!
Jak na mini cheesecakes
Recept na mini cheesecakes se moc neliší od klasického cheesecaku. Stačí připravit sušenkový korpus, na něj nalít smetanovou náplň a upéct. Zbývá ovocný rozvar a nakonec dozdobení. S přípravou, pečením i zdobením se vejdete do 50 minut. Ideální, pokud dezert potřebujete připravit rychle – třeba pro nečekanou návštěvu.
Mini cheesecakes – ingredience
Sušenkový korpus:
- 1 balení sušenek (130 g)
- 60 g másla, rozpuštěného
Smetanový krém:
- 2 balení mascarpone
- 2 vejce
- 2 lžíce citronové šťávy
- 5 lžic cukru moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nepečený cheesecake z Nutelly
Milujete Nutellu? Pak musíte tento recept vyzkoušet. Nepečený cheesecake z Nutelly je jednoduchý na přípravu a zcela určitě udělá radost dětem, kterým jeden kousek stačit nebude. Ideální jako dezert ke kávě nebo na pohoštění pro nečekané návštěvy.
Nepečený cheesecake z Nutelly
Cheesecake s jahodami
Cheesecake s jahodami je svěží, lehký a velmi chutný dezert. Použitý bazalkový cukr mu pak dodá naprosto vynikající a nezaměnitelnou chuť. Hotový jej budete mít během chvilky a zaručujeme, že budete spokojeni.
Cheesecake s jahodami
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake je dokonalým sladkým zážitkem pro milovníky dezertů. Tuto delikatesu plnou šťavnatých borůvek si pro jeho osvěžující chuť rozhodně zamilujete.
Borůvkový cheesecake
Ovocný rozvar:
- 200 g ovoce (mix jahod a rybízu nebo jiného ovoce)
- 3 g agar prášku
- 50 ml studené vody
Zdobení:
- čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny, hrozny...)
Recept na mini cheesecakes
- Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem.
- Na dno každé z 12–15 formiček na muffiny dejte 2–2,5 lžičky korpusu a uhlaďte. Dejte na 5–10 minut do mrazáku.
- Ušlehejte obě mascarpone s vejci, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Nalijte krém do formiček a vyskládejte formičky na plech.
- Mini cheesecakes pečte v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 25 minut.
- Mezitím si udělejte ovocný rozvar. Do hrnce dejte ovoce a zalijte studenou vodou. Až bude směs horká, odeberte 3 lžíce do mističky a odebranou směs promíchejte s agarem. Vraťte zpět do hrnce a dobře míchejte. Prášek by měl probublat při varu 1 minutu.
- Po lžičkách nalévejte na mini cheesecakes a nechte ztuhnout v lednici.
3 tipy, aby se mini cheesecakes povedly
- Nepečte mini cheesecakes jen v papírových formičkách. Těsto by se vám mohlo rozjet do strany.
- S plechem, kam jste vyskládali formičky, před pečením párkrát bouchněte o stůl, aby v cheesecakes nebyly bubliny.
- Ovocný rozvar na cheesecakes nalévejte postupně, aby se nevsákl do náplně.
Zdroj: Kupi, autorský recept Anny Koláskové