Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Recept na nadýchanou tvarohovou bábovku: Zvládnete ji raz dva a bude tak dobrá, že ji budete chtít péct pořád dokola!

Anna Kolásková

Upečte si hříšně dobrou tvarohovou bábovku, která provoní celý byt. S naším receptem ji zvládnete raz dva a budete ji chtít péct pořád dokola. Prozradíme vám tipy, jak docílit té nejlepší chuti a vláčnosti.

Přečtěte si také

Žebříček produktů, které se nevyplatí kupovat, pokud nejsou ve slevě

Tipy, jak na nejlepší tvarohovou bábovku

Tvarohová bábovka musí vonět až za roh. Nejen sladkou vůní, ale také kombinací citronu a vanilky. Proto do těsta nezapomeňte přidat pravou vanilku a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vanilku můžete sehnat mletou, sušenou nebo lze koupit pravý vanilkový cukr. Jen pozor, vanilkový cukr nerovná se vanilínovému!

Recept na tvarohovou bábovku

Co potřebujete:

  • 500 g polotučného tvarohu (z vaničky)
  • 4 vejce (střední velikost)
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 180 g dětské krupičky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku mleté vanilky či 1 vanilkový cukr
  • nastrouhanou kůru z 1 bio citronu
  • špetku soli
  • máslo + mouku na vymazání formy
Citronová bábovka
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Citronová bábovka

Citronová bábovka má nádherně jemnou, svěží chuť a doslova se vám rozplyne na jazyku. Její příprava je jednodušší, než byste si mysleli. Jsme přesvědčeni o tom, že si tuto božskou chuť zamilujete.

Citronová bábovka
Mramorová bábovka s tvarohem
Čas přípravy: 55 min Obtížnost: Snadný

Mramorová bábovka s tvarohem

Mramorová bábovka je zlatá česká klasika. Zkuste naši verzi s tvarohem – bábovka je díky němu krásně vláčná. Příprava je snadná a nezabere vám moc času. Pokud nevíte, jaký moučník upéct k nedělní kávě, máte před sebou jasného favorita.

Mramorová bábovka s tvarohem

Postup pečení

  1. Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou nebo dětskou krupičkou. Troubu si předehřejte na 170 stupňů.
  2. Žloutky oddělte od bílků. Žloutky šlehejte s cukrem do světlé pěny. Poté vmíchejte oba tvarohyrozpuštěné máslo. Přidejte vanilku a citronovou kůru.
  3. Krupičku si smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli a směs postupně vmíchejte do těsta.
  4. Nakonec si vyšlehejte bílky do polotuha a opatrně je do těsta také vmíchejte.
  5. Bábovku pečte 55–60 minut na 170 stupňů. Po upečení ji nechte 5 minut dojít v pootevřené troubě, až poté opatrně vyklopte na talíř.
Anna Kolásková

Bábovka bez robota

Pokud doma nemáte elektrický šlehač, nevadí! Bábovku zvládnete upéct i bez něj. Budete ovšem potřebovat metličku a rychlou ruku – vejce rozmíchejte metličkou, přidejte tvaroh, poté máslo a nakonec sypké ingredience. Bábovka možná nebude tak vláčná, jako když vám pomůže šlehač, ale chutná bude i tak!

Rozinky, goji nebo strouhaná čokoláda

Chcete něco extra? Přidejte do bábovky rozinky namočené v rumu, sušené goji nebo kousky čokolády. Výborné budou také celé maliny, borůvky nebo strouhaný kokos.

Anna Kolásková

Jaký druh bábovky patří mezi vaše rodinné klenoty?

Podělte se s námi o tom v diskuzi pod článkem.

Zdroj: Kupi