Už naše babičky věděly, že nespornou výhodou přepuštěného másla je, že se při smažení nepálí. Mimo to má ale takzvané ghí i mnoho dalších výhod. Hodí se pro diabetiky, pomáhá nám udržovat zdravou střevní mikroflóru, vydrží dlouhou dobu čerstvé a skvěle se na něm smaží ryby!
Kromě toho, že vyhovuje lidem citlivým na laktózu a kasein (bílkovinu kravského mléka), pomáhá také udržet organismus ve skvělé fyzické kondici. Působí protizánětlivě a detoxikačně a přispívá ke správné hladině cholesterolu a inzulinu.
Přepuštěné máslo je i pohlazením pro naše trávení – harmonizuje překyselený organismus. Ghí navíc dodává tělu omega 3 a omega 6 mastné kyseliny a vitaminy A, D, E a K, čímž dochází ke zvýšení obranyschopnosti organismu. Cení si ho i tradiční léčitelé, kteří z něj připravují hojivé masti.
Tip: Přepuštěné máslo dodává také nezaměnitelně jemnou chuť rybímu masu. Vyzkoušejte na něm připravit rybí filety a přesvědčte se sami!
Kupte se slevou Přepuštěné máslo Ghí České ghíčko.
Máslo se uchovává v uzavřených nádobách v chladnějším prostředí, avšak nemusíte ho nutně skladovat v ledničce. Vydrží i několik týdnů při pokojové teplotě. Přepuštěné máslo nežlukne, neobsahuje žádnou vodu a získává touto úpravou na kvalitě.
Tip: Pokud mu chcete dodat nezaměnitelné aroma, přidejte do něj rozdrcené bylinky, chilli koření nebo pepř. Experimentujte podle nálady a chutí!
Přepuštěné máslo obvykle v supermarketech neseženete, ale zakoupíte ho v lékárnách a v obchodech se zdravou výživou – stojí však až 1,5x více než klasické máslo. Proto se vyplatí nakoupit másla ve slevě a pustit se do výroby.