Už vás omrzel svařák? Zahřejte se letos něčím novým. Máme pro vás recept na domácí pečený čaj, který je plný citrusů, koření a hlavně rumu! Hotový je do 60 minut a množství vyjde na 10 skleniček, což je zásoba, která vám vystačí po celou zimu. Záleží, jak budete v zahřívání rychlí.
Pečený čaj je hitem posledních let, kdy se vrátil zpět do českých domácností i do nabídky kaváren. Jeho základem je ovoce (ideálně čerstvé, ale může být i mražené), které se míchá s kořením a doslazuje cukrem. Poté se peče, karamelizuje a chutná prostě božsky.
Hotový pečený čaj (pár lžiček na hrnek) stačí jen zalít horkou vodu, a rázem máte skvělý horký nápoj, který vás dokonale nakopne po náročném dni.
Kupte se slevou Pečený čaj ze Šumavy Ječmínek.
Základem tohoto pečeného čaje jsou citrusy. Pokud chcete používat i kůru, je třeba koupit bio druhy, jinak však postačí citrusy normální kvality. Druhou nejdůležitější přísadou je rum, ideálně nějaký opravdu dobrý. My jsme použili Rum Diplomático, vhodné jsou ovšem i jiné značky, například Republica, Legendario, Don Papa nebo Zacapa. Lepší rumy koupíte od 500 Kč do 1500 Kč za láhev, a to ve všech větších obchodech.
+ umyté sklenice s víčkem (10 malých)
Kupte se slevou Rum Original 5YO Heffron Panama.
Vyzkoušeli jste někdy pečený čaj? A máte svůj oblíbený recept? Dejte nám vědět.