Zapomeňte na Mojito a Aperol! Letos v létě ovládne vaše domácí bary lahodný drink Broskvové Bellini. Kombinace sladkých broskví a jiskřivého prosecca vás osvěží a nadchne. S naším jednoduchým receptem si tento luxusní koktejl připravíte snadno a rychle kdykoliv během roku. Broskvové Bellini se stane vaší novou letní láskou!
Ingredience
- 3 zralé broskve
- 0,5 l prosecca, sektu nebo šampaňského
- led
- mixér
Tip: Základní výbavou každé domácnosti by měl být vysokootáčkový mixér. Při koupi se zaměřte na velikost nádoby, otáčky a funkce, kterými přistroj disponuje. Rozhodně se vyplatí promyslet si nákup tohoto spotřebiče, protože se stane všestranným parťákem v kuchyni během celého roku.
Postup přípravy
- Do velké mísy nalijte vroucí vodu z rychlovarné konvice. Broskve nařízněte do kříže, do mísy je přidejte a nechte zhruba 5 minut v horké lázni. Mezitím si připravte mísu s ledem a studenou vodou, do které je pak spařené přendáte.
- Až broskve vychladnou, oloupejte je.
- Do mixéru vkládejte oloupané a vypeckované broskve, které zasypejte hrstí ledových kostek.
- Nakonec přidejte prosecco a vše rozmixujte do hladka.
- Podávejte s kostkou ledu a snítkou máty.
Mojito
Koktejl mojito patří k nejoblíbenějším míchaným drinkům světa. Jedná se o tradiční kubánský koktejl, podobně jako neméně populární Cuba Libre. Kombinace bílého rumu, limetek a čerstvé máty vás osvěží i v těch nejteplejších dnech. Pojďte si s námi tento recept vyzkoušet a užijte si osvěžující, mátovou chuť.
Mojito
Aperol Spritz
Aperol Spritz je světově oblíbený alkoholický nápoj, jehož obliba neustále roste. Díky výrazné oranžové barvě, typické hořkosladké chuti a nízkému obsahu alkoholu si jej zamiluje snad každý. A hodí se na letní párty, grilovačku i silvestrovský večírek.
Aperol Spritz
Pár tipů na závěr
Pár tipů, jak Broskvové Bellini ještě více ozvláštnit a udělat z něj nezapomenutelný zážitek:
- Přidejte trochu exotiky – do Bellini vmíchejte trochu maracujového pyré nebo likéru. Dodá to drinku zajímavou chuť a svěží tropický nádech.
- Ozdobte okraj sklenice – namočte okraje sklenic v citronové šťávě a obalte je v cukru nebo nastrouhaném kokosu. Drink tím získá atraktivní vzhled a chuťový kontrast.
- Použijte zmrazené broskve – část broskví nechte zmrazit a pak je rozmixujte spolu s čerstvými. Získáte tak krémovější konzistenci a intenzivnější broskvovou chuť.
- Vytvořte ovocný mix – kromě broskví použijte i jiné letní ovoce jako nektarinky, meruňky nebo jahody. Každá kombinace vytvoří originální chuť.
- Podávejte s ovocem – do hotového Bellini přidejte kousky čerstvého ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky broskví. Ovoce dodá drinku šťavnatost a atraktivní vzhled.
Napište nám do komentářů, bez jakého drinku si neumíte léto představit.
Zdroj: Kupi