Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Broskvové Bellini: Luxusní letní drink z prosecca a broskví, který vyměníte za Aperol

Zapomeňte na Mojito a Aperol! Letos v létě ovládne vaše domácí bary lahodný drink Broskvové Bellini. Kombinace sladkých broskví a jiskřivého prosecca vás osvěží a nadchne. S naším jednoduchým receptem si tento luxusní koktejl připravíte snadno a rychle kdykoliv během roku. Broskvové Bellini se stane vaší novou letní láskou!

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Pamatujete na ledovou čokoládu? A víte, že je jen 1 způsob, jak ji správně jíst a že vlastně vůbec nepatří do ledničky?

Ingredience

  • 3 zralé broskve
  • 0,5 l prosecca, sektu nebo šampaňského
  • led
  • mixér

Tip: Základní výbavou každé domácnosti by měl být vysokootáčkový mixér. Při koupi se zaměřte na velikost nádoby, otáčky a funkce, kterými přistroj disponuje. Rozhodně se vyplatí promyslet si nákup tohoto spotřebiče, protože se stane všestranným parťákem v kuchyni během celého roku.

Autorneznamy / Kupi.cz

Postup přípravy

  1. Do velké mísy nalijte vroucí vodu z rychlovarné konvice. Broskve nařízněte do kříže, do mísy je přidejte a nechte zhruba 5 minut v horké lázni. Mezitím si připravte mísu s ledem a studenou vodou, do které je pak spařené přendáte.
  2. Až broskve vychladnou, oloupejte je.
  3. Do mixéru vkládejte oloupané a vypeckované broskve, které zasypejte hrstí ledových kostek.
  4. Nakonec přidejte prosecco a vše rozmixujte do hladka.
  5. Podávejte s kostkou ledu a snítkou máty.
Mojito
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Mojito

Koktejl mojito patří k nejoblíbenějším míchaným drinkům světa. Jedná se o tradiční kubánský koktejl, podobně jako neméně populární Cuba Libre. Kombinace bílého rumu, limetek a čerstvé máty vás osvěží i v těch nejteplejších dnech. Pojďte si s námi tento recept vyzkoušet a užijte si osvěžující, mátovou chuť.

Mojito
Aperol Spritz
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Aperol Spritz

Aperol Spritz je světově oblíbený alkoholický nápoj, jehož obliba neustále roste. Díky výrazné oranžové barvě, typické hořkosladké chuti a nízkému obsahu alkoholu si jej zamiluje snad každý. A hodí se na letní párty, grilovačku i silvestrovský večírek.

Aperol Spritz

Pár tipů na závěr

Pár tipů, jak Broskvové Bellini ještě více ozvláštnit a udělat z něj nezapomenutelný zážitek:

  • Přidejte trochu exotiky – do Bellini vmíchejte trochu maracujového pyré nebo likéru. Dodá to drinku zajímavou chuť a svěží tropický nádech.
  • Ozdobte okraj sklenice – namočte okraje sklenic v citronové šťávě a obalte je v cukru nebo nastrouhaném kokosu. Drink tím získá atraktivní vzhled a chuťový kontrast.
  • Použijte zmrazené broskve – část broskví nechte zmrazit a pak je rozmixujte spolu s čerstvými. Získáte tak krémovější konzistenci a intenzivnější broskvovou chuť.
  • Vytvořte ovocný mix – kromě broskví použijte i jiné letní ovoce jako nektarinky, meruňky nebo jahody. Každá kombinace vytvoří originální chuť.
  • Podávejte s ovocem – do hotového Bellini přidejte kousky čerstvého ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky broskví. Ovoce dodá drinku šťavnatost a atraktivní vzhled.

Napište nám do komentářů, bez jakého drinku si neumíte léto představit.

Zdroj: Kupi