Milujete sýr? A co tvarůžky nebo chcete-li syrečky. Nejen, že úžasně chutnají s cibulí na chlebu, ale ještě lepší jsou smažené v trojobalu – a věřte, že takto připravené vůbec nezapáchají. Máme fígl, jak si připravit smažené tvarůžky, aby nevytekly. Stačí dodržovat postup při obalování podle našeho videoreceptu!
Ingredience
- balíček syrečků (tvarůžků)
- hladká mouka, strouhanka a vejce na obalení
- sůl a koření na dochucení (sušený česnek, pepř)
- olej na smažení
Na přílohu nejlépe zvolte vařené brambory s máslem a tatarkou, invencím se však meze nekladou.
Tip: Pokud chcete experimentovat, připravte si i pár koleček salámu vysočiny, paprikáše nebo choriso.
Postup přípravy
- Připravte si trojobal. Hladkou mouku, strouhanku a vejce, do kterých přidejte sůl a koření podle chuti (ideální je sušený česnek nebo vločky pálivého chilli).
- V trojobalu obalte jednotlivá kolečka tvarůžků v tomto pořadí: Mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Důležité je opravdu dvakrát obalit každé kolečko ve vejci a strouhance, aby aromatický sýr nevytekl. Vyzkoušet však můžete i variantu s kolečkem salámu – tvarůžek rozkrojte napůl a vložte do něj plátek vysočiny, poličanu nebo jiného salámu. A opět obalte podle našich instrukcí v trojobalu.
- Obalené tvarůžky smažte v pánvi na rozpáleném oleji.
- Podávejte s vařenými brambory, na které položte plátek másla. A nezapomeňte na tatarku!
Zdroj: Kupi.cz