Na světě asi neexistuje nikdo, kdo by je nemiloval. Palačinky se dají jíst nasladko i naslano a jsou skvělou volbou na víkendové snídaně nebo rychlé večeře. Podle našeho videoreceptu si připravíte základní těsto na palačinky, které bude milovat celá rodina a přípravu zvládne i malé dítě. Tak pojďme na věc!
Palačinky nebo také amolety. V dětství jsme je mohli jíst od rána do večera, nejraději s jahodovou marmeládou. Vzpomínáte? I v dospělosti si tu báječnou chuť bezstarostných let rádi připomeneme. Že nevíte, jak na to? Poradíme vám. A co budete na přípravu sladkého potěšení potřebovat?
Palačinka je nekynutý moučník vyráběný z litého těsta. Jeho základem je mouka, mléko a vejce, které mohou být doplněné solí, cukrem a ochucovadly. Na náplň můžete kromě marmelády použít třeba Nutellu, tvaroh nebo ovoce podle chuti. A teď, když už máte vše potřebné po ruce, vrhneme se na vlastní přípravu. Čím začít?
Zdroj: Kupi