Tento videorecept je určen pro všechny, kteří milují středomořskou kuchyni a chtěli by si připravit jednoduchý, rychlý, a přitom chuťově vyladěný pokrm s krevetkami. Jelikož jsou předvařené krevety k dostání v našich obchodech celoročně, můžete si připomenout chuť léta, kdykoliv vás jen napadne. Doporučujeme podávat s opečenou bagetkou potřenou česnekem. Dobrou chuť!
Recepty z krevet patří i v Česku mezi jedny z nejvyhledávanějších. Spousta z nich je však pro úplné začátečníky příliš složitá na přípravu.
Proto jsme pro vás natočili videorecept na restované krevety s rajčaty a černými olivami, které si může připravit úplně každý. Vyzkoušejte je i vy – a uvidíte, že to s námi zvládnete, a užijete si jejich báječnou chuť!
Budete potřebovat:
Postup
Pro ty, kterým se nechce číst, ale raději se dívají, jsme natočili jednoduchý videorecept s postupem přípravy.
- Olivový olej nalejte do rozpálené pánve (ideálně použijte pánev wok), přidejte 4 stroužky nasekaného česneku a krátce orestujte.
- Zalijte 100 ml bílého vína (doporučujeme suché, bílé) a nechejte ho zredukovat, tedy odpařit.
- Přidejte 4 na kostičky nakrájená rajčata, lžíci chilli papriček a 500 g předvařených loupaných krevet. Klidně můžete nechat jejich ocásky, které při konzumaci poslouží jako držátko.
- Vše dochuťte solí a pepřem, a případně (podle chuti) i vaším oblíbeným kořením – doporučujeme bylinkovou provensálskou směs nebo koření na mořské ryby či grilovanou zeleninu.
- Nechte vše 1 minuty dusit na pánvi a mezitím si připravte pánev druhou – rozpalte ji a nalijte do ní olivový olej.
- Jakmile se olej rozpálí, přidejte do něj na kostičky nakrájenou cuketu, kterou zasypte napůl překrájenými olivami bez pecek. Promíchejte a nechte zhruba 5 minut orestovat.
- Teď už nezbývá než do směsi z rajčat a krevetek přimíchat i restovanou cuketu s olivami a pořádně promíchat, aby se chutě zeleniny, svařeného vína a krevet spojily.
- Nakonec přidejte hrst petržele. A kdo má rád kyselou chuť, může i pokapat pár kapkami limetky.
- Podávejte s opečenou bagetkou, kterou potřete česnekem. Zapíjet doporučujeme bílým vínem, které jsme použili do receptu.