Představte si chutná jídla, která hravě vykouzlíte z 5 ingrediencí. Zdá se to jednoduché? A přesně takové jsou recepty, které jsme pro vás vybrali. Ideální rychlovky nejen pro podzimní večery – více času s rodinou, méně v kuchyni!
Recept na chutné brokolicové karbanátky
Patříte mezi milovníky brokolice? Pak si na brokolicových karbanátcích opravdu pochutnáte! Stačí 5 ingrediencí – a můžete se pustit do jejich přípravy.
Potřebujete:
- 1 brokolici
- 2 vejce
- 110 g nivy
- 100 g strouhanky
- 2 stroužky česneku
Vsaďte na ryze českou chuť
Postup:
- Brokolici včetně košťálu nakrájejte a povařte do změknutí. Mezitím si nastrouhejte nivu, rozmačkejte česnek a vyklepněte 2 vejce.
- Uvařenou brokolici v míse promačkejte vidličkou a přisypejte k ní strouhaný sýr a česnek. Následně směs smíchejte s vejci a strouhankou a podle chuti okořeňte solí a pepřem.
- Z hmoty vytvarujte souměrné bochánky a osmažte je na pánvi s rozpáleným olejem, dokud nebudou zlaté... A vaše kuchyně provoněná dobrotou!
gkrphoto / Shutterstock.com
Recept na pečené avokádo s vejcem
Suroviny:
- 1 avokádo
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- tvrdý sýr
Postup:
- Avokádo rozkrojte na polovinu a vyjměte pecku.
- Do každého důlku v něm vyklepněte 1 vajíčko. Osolte, opepřete a vložte do předem vyhřáté trouby na zhruba 10 minut.
- Před koncem posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Irina Rostokina / Shutterstock.com
Recept na zelňák se sýrem
Kysané zelí se pro toto roční období dokonale hodí. Nejen, že je plné vitamínů, navíc i skvěle chutná. Zapečený zelňák je jednoduchým jídlem, které však naprosto ohromí svou chutí. Pokrm je vhodný také pro celiaky nebo příznivce nízkosacharidové diety.
Připravte si:
- kysané bílé zelí
- 200 g strouhaného eidamu
- kuřecí prsa
- 2 vejce
- slaninu
Základ pro snadný a vydatný oběd
Postup:
- Opražte slaninu a kuřecí maso, které předem okořeníte dle chuti. K masové směsi přidejte zelí a krátce restujte.
- Můžete přidat kmín, kurkumu, sladkou papriku a jiné koření, která máte rádi – neuškodí ani špetka hřejivého chilli.
- Vajíčka vyšlehejte a smíchejte se sýrem. Nakonec obě směsi spojte a zelňák přemístěte do zapékací mísy.
- Pečte zhruba 25 minut na 180 °C. A na závěr na talíři ozdobte strouhaným sýrem a oblíbenými bylinkami.
Losangela / Shutterstock.com
Recept na pečenou máslovou dýni s vejci
Další rychlovka, ze které budete mít doslova boule za ušima. Navíc dýně k podzimu patří, tak proč nevyzkoušet další zajímavý, tentokrát vegetariánský recept z pár surovin?
Připravte si:
- 1 máslovou dýni
- cherry rajčata
- špenát
- 6 vajec
- 100 g strouhaného čedaru
Vsaďte na sezónní zeleninu
Postup:
- Dýni neloupejte, jen ji omyjte a nakrájejte na drobné kostičky.
- Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si pekáč s kapkou oleje a v něm promíchejte dýni a celá cherry rajčátka.
- Směs okořeňte a osolte dle chuti a pečte zhruba 25 minut. Po skončení této doby pekáč vyndejte a přimíchejte k dýni špenát.
- Pečte ještě 5 minut, poté znovu vytáhněte a rozdělte na 6 hromádek, z nichž na každou rozklepněte vejce.
- Osolte, opepřete, zasypte sýrem a pečte ještě pár minut. A nakonec si pořádně pochutnejte!